Iohannis a convocat CSAT. Obiectivele României pentru Summitul NATO de la Vilnius, printre temele abordate

0
Publicat:

Klaus Iohannis a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, care va avea loc joi, 6 iulie 2023, începând cu ora 17:00, la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis a convocat o ședință CSAT pe 6 iulie FOTO: Presidency
Klaus Iohannis a convocat o ședință CSAT pe 6 iulie FOTO: Presidency

Potrivit Administrației Prezidențiale, pe ordinea de zi a Ședinței Consiliului sunt incluse subiecte referitoare la obiectivele României pentru Summitul NATO de la Vilnius, Republica Lituania, din perioada 11-12 iulie.

Un alt subiect care va fi abordat face referire la forțele armate ale României care pot fi puse la dispoziție pentru participarea la misiuni și operații în afara statului român în anul 2024.

De asemenea, sursa citată precizează că în cadrul ședinței CSAT vor fi analizate și alte tematici de actualitate din domeniul securității naționale.

Iohannis, prezent la reuniunea restrânsă pentru pregătirea Summitului de la Vilnius

Președintele României a participat marți, 27 iunie, la o reuniune în format restrâns, dedicată pregătirii Summitului NATO de la Vilnius. La întâlnire au participat și președinții Lituaniei și Poloniei, dar premierii Albaniei, Belgiei și Norvegiei și Secretarul general al NATO.

Scopul reuniunii a fost acela de a coordona statele aliate participante la Summitul de la Vilnius cu privire la modalităţile de abordare şi realizare a obiectivelor prioritare de pe agenda evenimentului, care va avea loc în perioada 11 - 12 iulie.

Klaus Iohannis a discutat cu liderii prezenți despre principalele teme de pe agenda summitului, cu accent pe necesitatea progreselor concrete în implementarea integrală a deciziilor Summitului NATO de la Madrid din 2022 şi adoptarea de noi măsuri, precum şi pe sprijinul acordat Ucrainei, respectiv perspectivele accelerării procesului de aderare a acesteia la Alianţa Nord-Atlantică.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite