A început războiul: PNL acuză PSD că le racolează parlamentarii. Un senator PNL a plecat la PSD. Cum răspunde PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea PNL de la centru acuză reprezentanţii PSD că au cerut filialelor social-democrate să racoleze cel puţin câte un parlamentar liberal. În replică, social-democraţii aruncă vina pe liberali pentru destrămarea USL. Senatorul Ioan Deneş a demisionat din PNL pentru a se înscrie în PSD.

„Partidul Naţional Liberal a luat la cunoştinţă faptul că PSD a trasat sarcina fiecărei filiale social-democrate din întreaga ţară să racoleze minim un parlamentar al PNL. Informaţiile sunt confirmate de reprezentanţi PNL care au fost contactaţi în acest sens de către liderii PSD“, se arată într-un comunicat al PNL.

Liberalii susţin că social-democraţii încearcă cu orice preţ destabilizarea PNL. „PNL condamnă aceste practici şi este dezamăgit de faptul că, în 2014, PSD recurge la astfel de metode grosolane, specifice începutului anilor '90. De asemenea, astfel de încercări sunt dovada clară a disperării social-democraţilor, care în încercările lor de a destabiliza PNL s-au lovit de credinţa comună şi de ataşamentul fiecărui liberal faţă de partidul pe care-l reprezintă“, se mai arată în comunicat.

La scurt timp după ce PNL a anunţat intenţia social-democraţilor, senatorul PNL Ioan Deneş a anunţat că demisioneaz din PNL pentru că alegătorii săi l-au votat pentru a fi la Putere. „După aproape 13 ani de activitate în PNL, astăzi a trebuit să iau una dintre cele mai grele decizii ca om politic şi ca senator al acestui judeţ, senator care am ajuns în Parlament în urma existenţei USL, din care PNL, cu regret o spun, a hotărât să se retragă. Înainte de a fi validat pe listele USL, eu am avut o susţinere importantă din partea a 19 primari din Colegiul 2 Senat, dintre care 17 sunt PSD. Voi activa, începând de luni, în grupul PSD“, şi-a motivat decizia Ioan Deneş.

PSD infirmă

Premierul Victor Ponta le-a răspuns liberalilor din Roma. Liderul PSD respinge acuzaţiile venite din partea foştilor parteneri.  „Nu am discutat cu nimeni de a transfera parlamentari PNL la PSD. Este o prostie. Cred că nimeni nu i-a în serios aşa ceva. Sper că parlamentarii PNL vor fi alături de noi în proiectele naostre. Sper să fim din nou împreună şi la guvernare, nu numai în Parlament. Eu îi consider parteneri în toate proiectele pe care le-am creionat împreună. Nu cred că vor vota împotrivă“, a avut de spus Ponta.

Primul din PSD care a reacţionat a fost purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, care a avut replici acide la adresa liberalilor. „S-a ajuns la atacuri degradante. Respingem categoric aceste acuzaţii formulate de PNL. Este absolut regretabil că foştii noştri colegi de guvernare au ajuns să lanseze astfel de atacuri. Mi se pare degradant acest mod de raportare la PSD, în condiţiile în care noi ne-am respectat întotdeauna angajamentele faţă de parteneri“, susţine Ivan, potrivit unui comunicat de presă.

Ivan le aruncă în faţă foştilor partenri faptul că nu toţi social-democraţii şi-au dorit ruperea USL. „Regret profund faptul că PNL îşi pierde efectiv timpul cu astfel de acuzaţii, în loc să revină la obiectivele pe care ni le-am asumat împreună încă din anul 2011. Mai mult nu avem de comentat pe acest subiect, dar cer PNL să îşi rezolve problemele interne fără să implice PSD. Nu este vina PSD dacă nu toţi liberalii văd cu ochi buni ruperea USL“, a mai spus Ivan.

„Vom avea 60% în Parlament“

Vicepremierul Liviu Dragnea a lăsat de înţeles că zilele acestea se poartă negocieri intense cu partidele parlamentare pentru obţinerea unei majorităţi solide în Parlament.  Dragnea a afirmat că , până marţi, noul guvern va avea o susţinere de 60% în Parlament. ”Pe ce mă bazez? Pe mine. Am negociat cu toată lumea în  afară de PDL, PMP şi PNL”, a spus Dragnea, la semnarea protocolului USD de la Teleorman.

Trecerea pragului sediului PSD din Alexandria l-a făcut pe Dragnea să-şi amintească de fostul său coleg de uniune, Crin Antonescu, cel cu care a făcut campanie în 2012, în Teleorman, sub sigla USL.

”Am un regret pentru că USL-–ul a fost mai mult decât o alianţă politică, a fost o stare de spirit, un grup politic în care eram prieten. Chiar acum când intram în sediu mi-am adus aminte că dimineaţa când plecam cu Crin în campanie o făceam de aici. Nu am reuşit să înţeleg nici până acum cum a fost convins Crin să nu mai rămână în USL. Sper să îi pară rău, pentru că mie personal îmi pare rău, şi lui Victor (n.r Ponta) îi pare rău, şi lui Daniel (nr. Constantin) îi pare rău” a declarat vicepremierul Dragnea. Dragnea i-a oferit garanţii lui Antonescu că nu va face alianţă cu fostul premier Călin Popescu Tăriceanu.



 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite