Raport ONU: mănânci insecte, lupţi împotriva foamei mondiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poţi combate foamea mondială adăugând insecte la dieta zilnică
Poţi combate foamea mondială adăugând insecte la dieta zilnică

ONU a publicat recent un raport care sugerează că oamenii ar trebui să-şi schimbe obiceiurile gastronomice şi să mănânce şi insectete, pentru a combate foamea mondială. În lume există deja miliarde de oameni pentru care insectele sunt o componentă obişnuită a meselor zilnice.

Raportul întocmit de Organizaţia de Hrană şi Agricultură din cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) arată că obiceiul de a mânca insecte ar putea ajuta la obţinerea unui regim alimentar mai nutritiv şi care reduce poluarea. De asemenea, studiul adaugă că în prezent există peste două miliarde de oameni care au inclus în dieta cotidiană şi insecte.

Cu toate acestea, raportul nu neglijează „dezgustul consumatorilor” care este cea mai mare piedică în special pentru consumatorii din Vest.

Insecte precum viespile, cărăbuşii şi multe altele sunt momentan „utilizate insuficient” în regimul alimentar al oamenilor. Fermele de insecte ar putea fi „una dintre mai multe soluţii pentru a asigura securitatea produselor destinate omului şi a furajelor”, potrivit analizei ONU.

„Insectele sunt pretutindeni, se reproduc repede, au un ritm de creştere rapid şi lasă urme neimportante asupra mediului”, se arată în raport.

Autorii studiului subliniază că insectele sunt nutritive, au multe proteine, grăsimi şi minerale. Sunt „în mod special importante pentru copiii subnutriţi”. De asemenea, emisiile de amonoac asociate cu insectele sunt mult mai mici decât cele specifice animalelor convenţionale, cum ar fi porcul.

În ciuda dezgustului occidentalilor, insectele sunt consumate cu regularitate de o mare parte din populaţia lumii, iar în anumite zone anumite specii sunt considerate chiar şi delicateţe pentur care oamenii plătesc mai mult.

Raportul sugerează că o metodă de a populariza consumul de insecte ar putea fi introducerea acestui fel de mâncare în meniurile restaurantelor sau în reţele unor produse. 

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite