Burgeri cu gust de carne de om, „delicatesa“ servită într-un restaurant londonez

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Burgerul cu gust de carne de om va fi servit gratuit curioşilor pe 30 septembrie FOTO: Arhivă Adevărul
Burgerul cu gust de carne de om va fi servit gratuit curioşilor pe 30 septembrie FOTO: Arhivă Adevărul

Dacă există persoane care se întreabă ce gust are carnea de om, doi bucătari londonezi le oferă prilejul să-şi satisfacă această macabră curiozitate. Ei au „recompus“ gustul cărnii de om într-un burger, folosind un amestec din mai multe tipuri de carne şi câteva condimente secrete.

Chef James Tomlinson şi Miss Cakehead, doi bucătari din Londra, au marcat într-o manieră inedită debutul celui de-al cincilea sezon al serialului cu zombi „The Walking Dead“: ei au recompus gustul cărnii de om într-un preparat care, spun ei, imită foarte bine gustul unic şi textura acesteia.

Cei doi au identificat gustul pornind de la mărturiile unor criminali în serie care se „delectau“ cu carne de om. Deşi nu au vrut să dezvăluie în întregime reţeta, ei spun că burgerul cu gust de carne de om conţine un amestec din porc, viţel, măduvă de oase şi ficat de pui.

Pe 30 septembrie, de la orele prânzului, restaurantul din estul Londrei va oferi gratuit burgerii cu gust de carne de om curajoşilor care vor să-şi satisfacă o asemenea curiozitate. Din acelaşi local, clienţii vor putea cumpăra un condiment unic, pe care bucătarii l-au botezat „The Walking Dead“ (după serialul cu acelaşi nume), pentru că oferă preparatelor aroma cărnii de om. Iată câteva dintre mărturiile care au stat la baza preparării ineditului burger:

„Carnea de om este delicioasă, are un gust mult mai bun decât cea de peşte sau de porc“.

Alexander Pearce, un irlandez condamnat la moarte prin spânzurare după ce şi-a mâncat colegul de celulă

„Am preparat cu carnea lui Bernd un sote cu sare, piper, usturoi şi nucşoară. Am servit-o cu crochete, varză de Bruxelles şi un sos de piper verde. Friptura aducea a carne de porc, poate un pic mai amăruie, cu o aromă mai puternică. A fost chiar bună“. Armin Meiwes, canibal german psihopat, condamnat la închisoare pe viaţă pentru uciderea şi consumarea unui om

„Mi se topea în gură precum tonul crud într-un restaurant cu sushi“.       

Criminalul şi canibalul Issei Sagawa

„Era ca o carne bună, bine dezvoltată de viţel, nici prea tânăr, nici prea bătrân. Nu am mai gustat niciodată aşa ceva... Era moale, carne bună, fără caracteristici anume, cum există la carnea de capră, de exemplu. Friptura a fost un pic mai tare decât ar fi o friptură de viţel, un pic mai aţoasă, dar nu cât să deranjeze, fiind perfect comestibilă. Culoarea, textura, totul despre ea aducea a viţel“.

William Seabrook, un explorator care a călătorit în Africa de Vest pentru testul final al gustului. Descrierea apare în cartea sa, „Felurile junglei“.

„Este atât de dulce“.

Omaima Nelson, o femeie din Egipt care a gătit şi mâncat coastele soţului său în 1991

„Mănânc doar bucăţile cu muşchi, mai ales pe cele de pe coapse şi gambe, care sunt preferatele mele. Fac o tocană foarte gustoasă de limbă şi folosesc ochii pentru a prepara o supă foarte hronitpare şi sănătoasă“.

Dorangel Vargas, cunoscut drept „Hannibal Lecter al Anzilor“

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite