Bărbatul care l-a distrus pe Oscar Wilde a fost marea iubire a scriitorului

Bărbatul care l-a distrus pe Oscar Wilde a fost marea iubire a scriitorului

Oscar Wilde şi Alfred Douglas FOTO Profimedia

În urmă cu mai bine de 120 de ani, Oscar Wilde era unul dintre cei mai faimoşi şi apreciaţi bărbaţi din Europa. Cunoscut pentru talentul său literar incredibil, pentru mintea ascuţită, dar şi pentru simţul estetic, părea că le are pe toate: o familie fericită, succes în cariera de scriitor. Până când l-a cunoscut pe bărbatul pe care l-a adorat, dar care avea să-l distrugă.

Căsătorit cu Constance Lloyd, care i-a dăruit şi doi fii, Oscar Wilde a avut mereu o atracţie mult mai puternică pentru bărbaţi. A avut relaţii pasagere sau mai îndelungate, dar ceva s-a schimbat cu adevărat în 1891, când l-a cunoscut pe Lord Alfred Douglas, poreclit Bosie.

Bosie avea doar 21 de ani, era foarte atrăgător şi l-a cucerit pe Wilde spunându-i că a citit de 9 ori romanul de succes „Portretul lui Dorian Gray“, pe care scriitorul îl publicase în acelaşi an. Au devenit rapid amanţi, însă acesta a fost începutul sfârşitului pentru Oscar Wilde.

Lordul Alfred Douglas era un bărbat extrem de atractiv în tinereţe, dar frumuseţea sa ascundea un caracter teribil. Era incapabil de empatie, era obsedat de propria persoană, era meschin şi egoist şi şi-a înstrăinat propria familie.

Citeşte aici cum a decurs relaţia celor doi şi cum a dus, într-un final, la două procese şi la condamnarea lui Oscar Wilde.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările