Accident neobişnuit în Flipine. Un poliţist a murit după ce a fost lovit de un cocoş de luptă

Accident neobişnuit în Flipine. Un poliţist a murit după ce a fost lovit de un cocoş de luptă

Pintenii cocoşilor de luptă sunt foarte ascuţiţi FOTO EPA-EFE

Un ofiţer de poliţie filipinez a fost ucis de un cocoş în urma unui raid într-o zonă unde aveau loc lupte ilegale de cocoşi.

Locotenentul Christine Bolok a fost înţepat de pintenul metalic extrem de ascuţit ataşat de piciorul cocoşului, care i-a secţionat artera femurală. Poliţista a murit în drum spre spital.
 
Luptele de cocoşi, foarte populare în Filipine, sunt permise doar cu autorizaţie în zone special amenajate şi doar duminica, în cursul sărbătorilor legale sau cu prilejul unor festivaluri locale ce durează de regulă trei zile. Pe timpul pandemiei, luptele erau însă interzise.
 
Şeful poliţiei din provincia Samarul de Nord,colonelul Arnel Apud, a declarat pentru AFP că accidentul nefericit este „un ghinion pe care nu îl pot explica”.
 
„Nu mi-a venit să cred când mi s-a raportat incidentul. Este pentru prima dată în cei 25 de ani de poliţie când pierd un coleg din cauza pintenului unui cocoş de luptă".
 
Trei suspecţi au fost arestaţi şi şapte cocoşi, confiscaţi. Alţi trei suspecţi au reuşit să fugă.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările