Valieva, cobaiul ruşilor: Ce efecte au substanţele care i-au fost găsite în organism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valieva

În numele obţinerii unor rezultate, ruşii sunt dispuşi să facă aproape orice! Ceea ce se vede, încă o dată, în cazul unei fetiţe de doar 15 ani.

În proba furnizată de Kamila Valieva (Rusia) au fost găsite, de fapt, trei substanţe care pot îmbunătăţi anduranţa şi performanţa sportivă. 

Ce-i drept, doar una (Trimetazidina) e interzisă, dar, chiar şi aşa, specialiştii sunt şocaţi că o minoră se află în această situaţie. 

Efectele substanţelor găsite în proba furinzată de Valieva

*Trimetazidina - E utilizată pentru a trata angina pectorală şi alte afecţiuni cardiace. Acest medicament îmbunătăţeşte fluxul sanguin către inimă şi limitează oscilaţiile bruşte ale tensiunii arteriale. 

*Hipoxen - Reduce consumul de oxigen în organism şi îmbunătăţeşte randamentul unor organe, precum inima, ficatul şi creierul, în condiţiile extreme. E disponibil sub forma unor pastile, care sunt prescrise, când avem de-a face cu accidentări grave şi pierderea unor cantităţi mari de sânge. Hipoxen se foloseşte, de asemenea, pentru tratarea unor probleme respiratorii, precum pneumonie, astm sau bronşită. În cazul sportivilor, Hipoxen ajută la reducerea oboselii, când efortul e mult prea intens. De asemenea, contribuie la un randament mai bun, când vorbim despre efort în condiţii extreme, la mare altitudine, de pildă, când nivelul de oxigen scade.

*L-Carnitină - E importantă pentru producţia de energie. Unii atleţi de performanţă iau carnitină pentru îmbunătăţirea performanţei sportive. Cu toate acestea, în 20 de ani de cercetări, n-au fost găsite dovezi palpabile că suplimentele pe bază de carnitină îmbunătăţesc calitatea exerciţiilor sau recuperarea.

CITEŞTE ŞI:

Ruşii, făcuţi praf în presa americană după cazul Valieva: „Un sistem criminal!“

Inocenţă furată: Cum ar fi ajuns o substanţă interzisă în organismul lui Valieva, o fetiţă de 15 ani

Salvatorii lui Valieva: Cine sunt cei trei oameni care i-au permis să concureze, deşi s-a dopat

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite