Tragedie în Algeria: două persoane au murit din cauza prăbuşirii unei tribune

Tragedie în Algeria: două persoane au murit din cauza prăbuşirii unei tribune

Doi oameni au murit la un meci de fotbal din Algeria FOTO forum.dzfoot.com

Fotbalul algerian a avut parte de o întâmplare nefericită, sâmbătă, când doi spectatori şi-au găsit sfârşitul pe stadion.

Ştiri pe aceeaşi temă

Două persoane au decedat sâmbătă seara, pe un stadion de fotbal din Algeria. Cauza a fost o tribună care s-a prăbuşit, strivind victimele. Incidentul s-a produs cu 10 minute înainte de fluierul final al meciului dintre USM Alger şi MC Alger, disputat pe Stadionul Olimpic „5 iulie“. Cu o capacitate de 80.000 de locuri, arena a fost construită în anul 1972 şi modernizată în 2003.

De-a lungul timpului, fotbalul a cunoscut numeroase tragedii produse prin prăbuşirea stadionului. Dintre acestea o amintim pe cea din 1985, când pe stadionul Heysel, din Bruxelles, fanii englezi au vrut să pătrundă peste cei ai italienilor, înaintea finalei de Cupa Campionilor, dintre Liverpool şi Juventus. Urmarea a fost una tragică, italienii fiind striviţi de un perete. Fotbalul englez a primit atunci o interdicţie de cinci ani, în toate competiţiile.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările