Thomas Muster revine în circuitul ATP la 43 de ani

Cunoscutul jucător de tenis Thomas Muster revine pe teren. El este invitat al organizatorilor turneului de la Viena.

Ştiri pe aceeaşi temă

De zece ani Muster nu a mai jucat în circuitul ATP, ultima lui apariție consemnându-se îm 1999, la Roland Garros. Învins în primul tur, de Nicolas Lapentti, austriacul a decis imediat să se retragă din tenis: ”Voi pleca în vacanță!”. Număr 1 mondial timp de cinci săptămâni, între 12 februarie și 8 aprilie 1996, câștigător a 44 de titluri la simplu, Muster a luat atunci o decizie care nu a mirat pe nimeni.

Participant la circuitul veteranilor din 2003, campionul a rămas alături de tenis, fiind căpitan al echipei Austriei de Cupa Davis între 2004 și 2006.
În 16 iunie, Muster a anunțat că vrea să revină, folosindu-se de turnee Challenger pentru a se pregăti. După ce a pierdut chiar în primul tur la  Braunschweig, Kitzbühel, Como și Rijeka, a reușit prima lui victorie, 6-3, 6-1 cu slovenul Borut Puc, aflat pe locul 570 în lume. Acea victorie l-a adus pe poziția 988 ATP. Dornici să-l revadă jucând, organizatorii turneului de la Viena i-au oferit un wild-card lui Muster, doar că șansele lui de a trece de Ernests Gulbis, numărul 24 mondial, sunt extrem de mici.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările