Sportul devine o ştiinţă: S-au lansat pantofii care oferă propulsie maximă şi schimbă experienţa alergării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adidas

Trăim vremuri în care fiecare companie mare de echipamente sportive are în spate un laborator în care sunt concepute tehnologii inovatoare.

La Jocurile Olimpice de Tokyo, s-a spus că adidaşii cu care a alergat italianul Marcell Jacobs, câştigătorul probei de 100 de metri, i-ar fi oferit un avantaj faţă de rivalii săi. Şi nu e prima dată când se nasc dezbateri privind modul în care tehnologia îmbunătăţeşte performanţele sportive. Pentru că, într-adevăr, se lucrează intens la acest aspect. 

Acum, adidas Running tocmai a introdus cea mai recentă iteraţie a adidas 4DFWD - următorul pas în utilizarea datelor şi a tehnologiei cu imprimare 3D pentru producţia tălpilor concepute pentru propulsie maximă.

Adidas

Ce oferă noul model?

De mai bine de patru ani, adidas a dezvoltat talpa intermediară cu tehnologia 4D, în parteneriat cu Carbon. Combinând date despre performanţele sportivilor şi tehnologia Carbon Light Digital Synthesis™ pentru a produce cu precizie tălpi intermediare imprimate 3D, pantofii adidas 4D sunt printre primii din lume care utilizează această tehnologie de ultimă generaţie, care oferă posibilitatea unei ajustări optime a tălpii intermediare, astfel încât sportivii să se poată bucura de performanţă şi precizie la fiecare pas şi fiecare mişcare.

Atunci când piciorul alergătorului atinge solul intervine forţa de frânare care îl încetineşte. 4DFWD reduce acestă forţă prin redirecţionarea impactului în mişcare înainte. Cu fiecare pas, talpa intermediară 4DFWD propulsează piciorul alergătorului şi îi oferă o tranziţie lină şi un dinamism unic.

Pentru a marca lansarea pantofilor, adidas lansează provocarea „Take It Forward“ - un nou plan de antrenament holistic de trei săptămâni în aplicaţia adidas Running care invită iubitorii sportului să parcurgă 30 km între 10-31 august, fie prin alergare, mers pe jos sau pe banda de alergare.

Charlotte Heidmann, Product Manager adidas Running, a declarat: „adidas 4DFWD duce cu adevărat tehnologia 4D la nivelul următor, permiţându-ne să dezvoltăm produse într-o manieră pe care tălpile intermediare convenţionale din spumă nu o permit. Împreună cu Carbon, echipele noastre de produs şi de testare au identificat o talpă intermediară perfectă, concepută pentru a transforma compresia în propulsie, contracarând forţele mecanice şi oferind în acelaşi timp o senzaţie de tranziţie unică pentru alergătorii noştri“.

Adidas

Călcâiul e conceput pentru a atenua impactul cu solul

Împreună cu 4DFWD, adidas lansează şi noul adidas 4DFWD PULSE, care combină tehnologia 4D şi EVA pentru a asigura o aterizare lină la fiecare pas. Perfect imprimat şi poziţionat cu precizie, călcâiul pantofului e codat pentru o rulare lină. În acest sens, călcâiul 4DFWD înclinat pentru atenuarea impactului face echipă cu talpa intermediară EVA. Acest design unic se traduce printr-o tranziţie lină a călcâiului în momentul atingerii solului. Partea superioară din plasă cu trei straturi a 4DFWD PULSE a fost proiectată pentru un suport elastic al mişcărilor laterale şi liniare. Aceasta combinată cu talpa exterioară, concepută să funcţioneze în armonie cu talpa intermediară, oferă tracţiune în timpul alergării.

E realizat din materiale regenerabile

Identificată după explorarea a cinci milioane de structuri 4D posibile, 4DFWD e realizat cu grijă faţă de natură. Talpa intermediară e realizată din 40% materiale naturale şi regenerabile, în vederea combatarii poluării cu deşeuri din plastic. Geometria unică a celulei 4DFWD e codată pentru a se comprima într-o singură direcţie: înainte. 

Adidas

Urmează lansarea la nivel global

După lansarea iniţială din luna mai şi varianta alb cu roşu solar de luna trecută, ambele în cantităţi limitate, adidas 4DFWD se lansează acum la nivel internaţional într-o variantă neagră cu accente de verde vibrant.

adidas 4DFWD şi adidas 4DFWD PULSE se lansează, la nivel global, începând cu 12 august în magazinele adidas şi la retailerii selectaţi.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite