Sorana, meci sufocant la Australian Open: Cîrstea a fost eliminată de un copil de 15 ani!

Sorana, meci sufocant la Australian Open: Cîrstea a fost eliminată de un copil de 15 ani!

Pentru Sorana Cîrstea, cel mai bun rezultat la Melbourne rămâne atingerea optimilor, în 2017

Cine a ratat duelul dintre Sorana Cîrstea (74 WTA) şi Cori Gauff (67 WTA), în zorile zilei de miercuri, în turul II de la Australian Open, are ce regreta!

Ştiri pe aceeaşi temă

Primul set a fost pe muchie de cuţit! S-a mers pe serviciu în primele şase game-uri, după care, la 3-3, Cîrstea a izbutit singurul break, la zero, pe care l-a şi consolidat imediat pentru a se distanţa la 5-3. Apoi, pe serviciul americancei, „Sori“ s-a apropiat la două puncte de adjudecarea setului (30-15), însă, până la urmă, a reuşit acest lucru în game-ul al 10-lea, pe serviciul propriu, la a doua minge de set: 6-4.
 
Pe cât de strâns a fost acest prim act, pe atât de dezechilibrat a fost următorul! Gauff s-a dus repede la 3-0, oferindu-i Soranei doar şapte puncte! Şi, de aici, n-a mai fost loc de revenire pentru Cîrstea. Gauff s-a distanţat la 4-1 şi 5-2 şi a egalat situaţia după ce a luat setul cu 6-3.
 
Decisivul a fost o nebunie! 3-0 pentru „Sori“ într-un start furtunos în care Gauff a făcut doar două puncte! Americanca de 15 ani a arătat însă o maturitate incredibilă şi, în loc să se prăbuşească de tot, a izbutit o revenire de senzaţie: 3-3!
 
Sorana şi-a revenit din şoc în al 7-lea game, şi-a făcut serviciul şi, din nou, a trecut în frunte: 4-3. Au urmat alte două game-uri pe serviciu, aşa că, la 5-4 pentru Cîrstea, Gauff a servit pentru a rămâne în meci. Şi, din nou, puştoaica de 15 ani a jucat ca o sportivă de mare experienţă! Deşi Cîrstea a pus-o sub presiune şi a fost la două puncte de calificare (30-30), Gauff n-a tremurat şi a egalat: 5-5. Din păcate, până la urmă, cea care a cedat sub miza partidei a fost românca de 29 de ani. Gauff a realizat al 3-lea break al setului la 30 (6-5), după care şi-a făcut serviciul pentru o calificare impresionantă: 4-6, 6-3, 7-5 în două ore şi opt minute. La prima apariţie la Australian Open, Gauff e în turul III.
 
Pentru americanca de 15 ani urmează un duel cu campioana en-titre de la Australian Open, Naomi Osaka (4 WTA). Japoneza a avut până acum două meciuri fără probleme la Melbourne, 6-2, 6-4 cu Bouzkova (59 WTA) şi, astăzi, 6-2, 6-4 cu Zheng (42 WTA).
 
Pentru accederea în turul III, Gauff şi-a asigurat un cec de 123.000 de dolari americani.
 
De partea cealată, Cîrstea va încasa 87.500 de dolari americani, dar a ratat şansa de a-şi egala măcar cel mai bun rezultat la Melbourne, atingerea optimilor, în 2017.
 
CITEŞTE ŞI:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: