Simona merge ceas: e în semifinale la Toronto. Victorie cu Coco Gauff şi mai sunt doi paşi până la trofeu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep
Simona Halep

Simona Halep s-a calificat în semifinalele Rogers Cup, după ce a trecut cu 6-4, 7-6 (2) de Coco Gauff.  Românca va juca pentru accederea în finala turneului de la Toronto cu învingătoarea dintre Jessica Pegula (7 WTA) şi Yulia Putintseva (46 WTA).

6-4 după un set muncit, în care a făcut două break-uri, şi 4-1 în setul doi îi dădeau Simonei speranţe pentru o victorie facilă în faţa americancei situate pe poziţia 11 mondială. Însă românca a slăbit ritmul şi i-a permis lui Gauff să revină spectaculos la 5-5. Simo a făcut break-ul, a servit pentru câştigarea partidei, dar şi-a pierdut serviciul şi s-a intrat în tie-break.

Fostul număr 1 mondial nu i-a lăsat nici o şansă adversarei în tie-break, impunându-se clar, cu 7-2 şi a închis meciul. Halep va juca în semifinale cu învingătoarea meciului Jessica Pegula (7 WTA) - Yulia Putintseva (46 WTA).

Pentru calificarea în careul de aşi, Simona va încasa 133.400 de dolari, iar dacă va triumfa la turneul canadian va primi suma de 439.700 de dolari. Dacă va pierde finala, românca ar primi o sumă consistentă, de 259.100 de dolari, conform site-ului oficial WTA.

”Coco a fost incredibilă. Însă am stat concentrată la fiecare minge, deşi adversara a servit foarte puternic”, a declarat românca imediat după partidă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite