Ruşii salută plecarea străinilor din ţara lor: „La naiba cu ei! Lăsaţi-i să fugă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Putin, comparat cu Adolf Hitler după invazia Ucrainei
Vladimir Putin, comparat cu Adolf Hitler după invazia Ucrainei

De când a început invazia Ucrainei, nimeni din lumea civilizată nu mai vrea să aibă de a face cu Rusia, o ţară tot mai izolată.

În decurs de o săptămână, Vladimir Putin a „reuşit“ să ducă Rusia la nivelul unei ţări precum Coreea de Nord. Pentru că Rusia, după decizia scandaloasă de a invada Ucraina, s-a transformat într-un stat paria.

Pe lângă sancţiunile economice şi cele sportive, care curg la adresa ruşilor, ei sunt părăsiţi acum şi de străinii care activează în ţara lor, în diferite domenii. Inclusiv campionatul de fotbal al Rusiei a început să se golească de străini. Doar în ultimele zile, doi antrenori din Germania, Markus Gisdol (Spartak Moscova) şi Daniel Farke (Krasnodar), şi-au reziliat contractele cu grupările din prima ligă rusă, scârbiţi de războiul din Ucraina. Pe lângă ei, şi mulţi jucători au început să părăsească deja formaţiile din Rusia.

Gisdol şi-a şi manifestat, răspicat, revolta faţă de invazia Ucrainei: „Nu-mi pot continua munca într-o ţară al cărei lider e responsabil pentru un război de agresiune în mijlocul Europei. Acest lucru nu e în concordanţă cu valorile mele, motiv pentru care mi-am dat demisia din funcţia de antrenor al echipei Lokomotiv Moscova, cu efect imediat. Nu pot sta pe terenul de antrenament de la Moscova, să antrenez jucătorii, să cer profesionalism şi, la câţiva kilometri distanţă, se dau ordine care aduc o mare suferinţă unui întreg popor“.

„Mai bine fără mercenari“

În ciuda acestei situaţii, în Rusia, oamenii de rând nu realizează gravitatea situaţiei. Cel puţin, nu toţi. De aici şi discursul lui Anzor Kavazashvili (81 de ani), fost mare jucător. Potrivti Eurosport, Kavazashvili, cu 29 de selecţii în naţionala URSS, în perioada 1965-1970, s-a arătat chiar încântat că străinii părăsesc fotbalul din Rusia!

Iată declaraţiile fostului portar pentru site-ul sport.ru:

*Am tot spus că, cu cât sunt mai puţini mercenari în fotbalul nostru, cu atât mai bine vor juca cluburile noastre, în viitor. Cu cât ne vom educa mai repede jucătorii, astfel încât să joace în echipa naţională a Rusiei şi să nu se facă de ruşine la competiţiile internaţionale majore, cu atât ne va fi mai bine.

*Dacă cluburile noastre vor jucători străini, trebuie să adopte o lege ca să nu fie mai mult de trei într-o echipă. Dar aceşti trei jucători trebuie să fie membri ai echipelor naţionale din ţările lor. Toată lumea e acum îngrijorată că legionarii şi antrenorii fug. La naiba cu ei, lăsaţi-i să fugă!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite