Românul Cristi Moşoiu a alergat 100 de kilometri! Clasare impresionantă în cursa brutală din Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Moşoiu (centru). FOTO: Andra Panduru & UTMB
Cristian Moşoiu (centru). FOTO: Andra Panduru & UTMB

Într-o competiţie dură, OCC, sora mai mică a Ultra Trail du Mont Blanc (UTMB), cu peste 6.100 de metri diferenţă de nivel, cu sportivi români de top la start, cel mai bine s-a clasat Cristian Moşoiu.

Cu Luis Alberto Hernando la start, triplul campion mondial de ultra-trail şi câştigătorul de anul trecut al CCC, dar şi cu Scott Hawker sau Thibaut Garrivier, ca să numim numai câţiva din lista lungă de sportivi de top, cursa de 100 de kilometri şi 6.100 de metri diferenţă pozitivă de nivel, a treia ca lungime din cadrul evenimentului de la poalele Chamonixului, se anunţa una spectaculoasă. 

Luis Alberto a renunţat din cauza unei accidentări, iar ceilalţi doi sportivi mai sus menţionaţi au tras tare pentru a ajunge primii, în ultimii zece kilometri ai cursei, după ce, mult timp, norvegianul Stian Angermund, favoritul cursei, a condus ostilităţile (a abandonat, ulterior, accidentat).

Cursa a fost frumoasă şi pentru că la start s-au aliniat şi mulţi români, printre ei şi Cristian Moşoiu, Andrei Preda sau Radu Milea. 

Cristian Moşoiu a fost mai tot timpul în Top 10, ajungând, la un moment dat, chiar şi pe 5, pentru ca, până la urmă, să treacă linia de finiş pe poziţia a 20-a, după 11 ore, 54 de minute şi 39 de secunde.

Andrei Preda şi Radu Milea au fost nevoiţi să abandoneze, după kilometrul 70.

Mosoiu

Cristian Moşoiu, în timpul cursei OCC

Top 3 masculin CCC - Cursa de 100 de kilometri

1. Thibaut Garrivier 10 ore, 23 de minute, 26 de secunde

2. Scott Hawker 10 ore, 47 de minute, 52 de secunde

3. Thibaut Baronian 10 ore, 53 de minute, 08 secunde

Top 3 feminin CCC - Cursa de 100 de kilometri

1. Marta Codina 12 ore, 50 de minute, 48 de secunde

2. Abby Hall 13 ore, 04 minute, 14 secunde

3. Petra Sevcikova 13 ore, 21 de minute, 10 secunde

Câştigătorii de la PTL, după 100 de ore la finiş

Echipa AlpsExperience, formată din doi alergători din Elveţia, a reuşit să ajungă la linia de finiş după 100 de ore, 39 de minute şi 49 de secunde. Cei doi sportivi din Ţara Cantoanelor, Candide şi Jules-Henri Gabioud, au parcurs cei aproximativ 300 de kilometri cu peste 25.000 de metri diferenţă pozitivă de nivel în puţin peste 4 zile!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite