România U21, calculele calificării în sferturile Euro 2021: De ce rezultate avem nevoie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Ciobanu (dreapta), marcatorul unui gol splendid, în meciul cu Olanda U21
Andrei Ciobanu (dreapta), marcatorul unui gol splendid, în meciul cu Olanda U21

România U21 a păşit cu dreptul în turneul final găzduit de Ungaria şi Slovenia şi remiza cu Olanda U21 ne poate fi de mare folos, în perspectiva calificării în sferturi.

Toate calculele pornesc acum de la o victorie cu Ungaria U21, sâmbătă, la Budapesta. Mai ales că această naţională e şi cea mai slabă din grupa A, lucru care se ştia, încă înainte de startul competiţiei. Puştii maghiari sunt la primul turneu final de Campionat European U21, după 25 de ani. Şi au ajuns aici doar datorită faptului că Ungaria e una dintre gazde. Miercuri seară însă, elevii lui Zoltán Gera şi-au arătat limitele, în confruntarea cu Germania U21.

Pornind de la ideea că vom câştiga în faţa Ungariei U21, ne-ar avantaja o victorie a Germaniei U21, în celălalt meci al grupei, cu tineretul Olandei. Astfel, am ajunge la ultima etapă, având în faţă o echipă a nemţilor, calificată deja în sferturi. Şi, în aceste condiţii, e posibil să ne ajungă şi un punct în ultimul meci. 

Şi mai e un aspect de care ar trebui să ţinem cont, în meciul cu Ungaria U21: ar fi bine să batem la un scor cât mai mare, astfel încât, în ultima zi, şi dacă am ajunge la egalitate de puncte cu Olanda U21, să avem golaverajul de partea noastră!

Euro U21, Ungaria & Slovenia

Grupa A, miercuri

Ungaria - Germania 0-3

România - Olanda 1-1

Clasament

1. Germania 1 1 0 0 3-0 3

2. România 1 0 1 0 1-1 1

3. Olanda 1 0 1 0 1-1 1

4. Ungaria 1 0 0 1 0-3 0

Primele două clasate din fiecare serie merg în sferturi. Fazele eliminatorii se vor desfăşura, între 31 mai - 6 iunie.

Următoarele meciuri:

*Sâmbătă: Ungaria - România (19.00, TVR1) şi Germania - Olanda (22.00, TVR1)

*30 martie: România - Germania (19.00, TVR1) şi Ungaria - Olanda (19.00, TVR2)

România U21, lotul pentru Campionatul European

*Portari: Andrei Vlad (FCSB), Marian Aioani (Chindia), Mihai Eşanu (Dinamo)

*Fundaşi: Ştefan Vlădoiu (Craiova), Denis Haruţ (FCSB), Alexandru Paşcanu (Ponferradina / Spania), Andrei Chindriş (Botoşani), Denis Ciobotariu (CFR), Radu Drăguşin (Juventus / Italia), Raul Opruţ (Hermannstadt), Radu Boboc (Viitorul)

*Mijlocaşi: Marius Marin (Pisa / Italia), Marco Dulca (Chindia), Răzvan Oaidă (FCSB), Cătălin Itu (CFR), Darius Olaru (FCSB), Andrei Ciobanu (Viitorul), Olimpiu Moruţan (FCSB), Octavian Popescu (FCSB), Alexandru Cîmpanu (Craiova), Alexandru Măţan (Columbus Crew / SUA)

*Atacanţi: George Ganea (Viitorul), Adrian Petre (UTA)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite