România, o naţională cu „dinţi de lapte“: Ce spun cifrele despre atacanţii lui Rădoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Puşcaş
George Puşcaş

Vestea bună e că cei mai mulţi fotbalişti convocaţi de Mirel Rădoi prind minute, în mod constant, la echipele lor de club. Din păcate, cei de profil ofensiv au cifre slabe, în actuala stagiune.

Naţionala României a intrat pe linia dreaptă a pregătirilor pentru „dubla“ din această lună, în preliminariile Mondialului din 2022.

Un prim semn bun e că, deocamdată, spre deosebire de ceea ce s-a întâmplat la precedenta reunire de lot, când selecţionerul a pierdut jucători pe bandă, de această dată, doar Dennis Man (Parma) a ieşit din calcule. Internaţionalul de 23 de ani s-a infectat cu SARS-CoV-2 şi se află în perioada de izolare.

În rest, Rădoi a putut convoca cam tot ce are România mai bun, la ora actuală. Şi îmbucurător e că cei mai mulţi dintre jucătorii chemaţi pentru confruntările cu Germania şi cu Armenia au meciuri în picioare. Ceea ce îngrijorează, în schimb, e că fotbaliştii de profil ofensiv au cifre slabe. Mai ales atacanţii! Excluzându-l pe Keşeru, care a înscris de trei ori în patru partide de când a revenit la FCSB, nici Andrei Ivan şi nici George Puşcaş nu sunt vârfuri productive. 

Fotbalistul Craiovei are 11 goluri în tot anul 2021, iar în actuala ediţie de campionat, deşi a fost titular de şase ori, a marcat doar două goluri. Şi atenţie: Liga I e o întrecere cu un nivel destul de scăzut.

În ceea ce îl priveşte pe Puşcaş, acesta e atacant doar cu numele! Pentru că din cifrele sale nu reiese aşa ceva. În 2021, el a marcat o dată în martie şi încă o dată în aprilie, de fiecare dată pentru Reading, în liga a doua din Anglia! Ineficacitatea românului iese şi mai mult în evidenţă, când ne uităm la cifrele sale din actuala ediţie din Championship: 11 meciuri, titular de 7 ori, 559 de minute adunate şi zero goluri!

Chiar şi aşa, Puşcaş revine la naţională, aceasta fiind prima sa convocare din luna martie încoace. La ultima sa apariţie sub tricolor, la 31 martie, în meciul pierdut de la Erevan, 2-3 cu Armenia, Puşcaş a fost eliminat, în minutul 78, când România avea 2-1 pe tabelă. Rămasă în zece oameni, naţionala a încasat două goluri pe final, în minutele 86 şi 89, părăsind terenul învinsă.

Maxim, Moruţan şi cam atât

În privinţa celorlalţi fotbalişti de profil ofensiv aflaţi în lotul naţionalei, etapa din weekend a fost una cu goluri doar pentru Maxim şi Moruţan. Primul a reuşit chiar o „dublă“ pentru Gaziantep, trecându-şi în cont primele goluri din actuala stagiune. Moruţan, introdus în minutul 90+1 pe teren, în meciul cu Rizespor, a marcat golul victoriei, de 3-2, în minutul 90+11, devenind eroul celor de la Galatasaray. 

Lotul României

*Portari: Aioani (Farul), H. Moldovan (Rapid), Niţă (Sparta Praga), Vlad (FCSB);

*Fundaşi: Bancu (CS U Craiova), Burcă (CFR), Chiricheş (Sassuolo), Cr. Manea (CFR), Nedelcearu (Crotone), Raţiu (Huesca), Rus (Fehervar), Toşca (Gaziantep);

*Mijlocaşi: Albu (Rapid), Cicâldău (Galatasaray), Cordea (FCSB), I. Hagi (Rangers), R. Marin (Cagliari), Maxim (Gaziantep), Mihăilă (Parma), Mitriţă (PAOK), Moruţan (Galatasaray), Nedelcu (Fortuna Dusseldorf), Stanciu (Slavia Praga);

*Atacanţi: Ivan (CS U Craiova), Keşeru (FCSB), Puşcaş (Reading).

CM 2022, preliminarii, grupa J

Vineri, ora 21.45

Germania - România

Islanda - Armenia

Liechtenstein - Macedonia de Nord

Clasament

1. Germania 6 5 0 1 17-2 15

2. Armenia 6 3 2 1 7-9 11

3. România 6 3 1 2 9-6 10

4. Macedonia de Nord 6 2 3 1 11-6 9

5. Islanda 6 1 1 4 6-14 4

6. Liechtenstein 6 0 1 5 2-15 1

*Se califică direct la turneul final câştigătoarea din fiecare grupă. Ocupantele locurilor secunde, zece la număr, alături de două naţionale venite din Liga Naţiunilor, vor merge la baraj. Aceste 12 echipe se vor lupta pentru ultimele 3 locuri disponibile pentru Europa la CM 2022.

Programul tricolorilor în grupa J

*8 octombrie: Germania – România, Volksparkstadion (Hamburg)

*11 octombrie: România – Armenia, Stadion Steaua (Bucureşti)

*11 noiembrie: România – Islanda

*14 noiembrie: Liechtenstein – România

Toate partidele vor fi live pe Pro TV şi Radio România Actualităţi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite