România, înfiorător de slabă: Naţionala s-a făcut de râs în Muntenegru, după o prestaţie jalnică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Chiricheş a comis-o la ambele goluri înscrise de Muntenegru FOTO EPA-EFE
Vlad Chiricheş a comis-o la ambele goluri înscrise de Muntenegru FOTO EPA-EFE

Debutul tricolorilor în Liga B a Naţiunilor, la Podgorica, ne-a arătat o echipă „anesteziată“, fără nicio idee de joc şi fără şut pe poartă într-un meci întreg. Nu degeaba, rând pe rând, Hagi, Răzvan Lucescu, Dan Petrescu şi Ladislau Bölöni au refuzat să preia această naţională.

Din fericire, nimeni nu ştie ce surprize ne rezervă viaţa, în general. Mergând pe această linie, e chiar posibil ca naţionala României, cu Edward Iordănescu (43 de ani) pe bancă, să ne furnizeze, cândva, meciuri de calitate. Cu rezultate notabile. 

Dacă nu ştim cum va arăta viitorul, în schimb, putem comenta prezentul. Care, din păcate, arată dezolant. Ca să nu folosim cuvinte mai dure. Asta dacă vorbim despre primele 45 ale meciului cu Muntenegru, la Podgorica. În debutul naţionalei în Liga B a Naţiunilor. Cu precizarea că acest debut s-a produs după două amicale cu Edward Iordănescu pe bancă, în luna martie, fără victorie: 0-1 cu Grecia acasă şi 2-2 cu Israel, în deplasare.

Sâmbătă seară, la Podgorica, prima repriză din Muntenegru – România a fost de... neprivit. Asta dacă erai un fan neutru al fotbalului. Pe o căldură mare, s-a jucat un fotbal plictisitor. Culmea, cu Muntenegru, locul 70 în clasamentul FIFA, totuşi, arătând mai bine. Dovadă şi faptul că a avut o bară, în minutul 36. Per total, Muntenegru a arătat mai omogenă, ca echipă, deşi destul de limitată din punct de vedere tehnic.

România? „Anesteziată“. Nicio idee clară de joc, nicio acţiune mai de Doamne-ajută. Cu o apărare fragilă, ca de obicei. 

Prima repriză a fost atât de slabă, încât, după fluierul arbitrului, până şi comentatorii Prima TV, Costi Mocanu şi Emil Grădinescu, au fost nevoiţi să recunoască acest lucru.

Maxim

Maxim n-a reuşit să aducă niciun plus în jocul României după introducerea sa pe teren 

   

Rezultatul schimbărilor României: gol Muntenegru

După pauză, România a „reuşit“ să joace şi mai prost! Cu precizarea că, probabil, şi dacă tricolorii ar fi oferit vreo zece minute de fotbal, cât de cât de bun, s-ar fi găsit nişte „specialişti“ care, la final, să vorbească despre un meci reuşit al României!

N-a fost însă cazul. Mai mult, pe fondul acestui joc lipsit de orice calitate fotbalistică, Muntenegru a deschis scorul. Edward Iordănescu i-a schimbat pe Tănase şi pe Mihăilă, foarte slabi amândoi, şi i-a introdus pe Alibec şi Mitriţă, în minutul 65. Rezultatul? Gol Muntenegru, în minutul 66. Prin Mugoša. Căpitanul Chiricheş a încercat o ieşire cu mingea la picior din apărare, a pierdut mingea, iar din câteva atingeri, balonul a ajuns la Mugoša, care l-a învins pe Niţă cu un şut din interiorul careului.

Şi după gol a continuat prestaţia ştearsă a tricolorilor. Care şi-au întregit seara de coşmar, în minutul 86. Chiricheş a fost ridiculizat de Radunovic, de la FCSB, iar gazdele au majorat scorul prin Vukcevic (87). S-a şi terminat 2-0, înfrângerea fiind una pe deplin meritată! Şi nu atât eşecul cu 0-2 e îngrijorător, ci faptul că România n-a fost în stare să joace, practic, nimic în faţa unei echipe de pe locul 70 în clasamentul FIFA. Care s-a şi prezentat la meci, fără jucătorii ei cel mai bine cotaţi: Savic (Atletico Madrid) şi Jovetic (Hertha Berlin).

Iar pentru selecţionerul Edward Iordănescu situaţia devine critică! Fără victorii în primele sale trei partide la naţională, Iordănescu depinde de rezultatele din Liga Naţiunilor pentru a putea continua pe banca primei reprezentative. Dacă ratează primele două locuri în clasamentul grupei, viitorul său va fi decis de FRF, după ultimele două partide din luna septembrie.

   

România (4-3-3): Niţă - Raţiu, Chiricheş, Rus, Bancu - R. Marin (Cicâldău 78), I. Cristea (Creţu 13), Olaru (Maxim 46) - Ivan, Tănase (Alibec 65), Mihăilă (Mitriţă 65)

Rezerve: Moldovan, Aioani, Manea, Burcă, Hanca, O. Popescu, Camora,

Selecţioner: Edi Iordănescu

CITEŞTE ŞI:

Ungaria oferă surpriza serii în Europa: Victorie istorică în faţa Angliei, cu peste 30.000 de copii pe stadion

Liga B a Naţiunilor, grupa a 3-a, sâmbătă

Muntenegru – România 2-0

Finlanda – Bosnia 1-1

România, în Liga Naţiunilor, ediţia 2022-2023

*Sâmbătă (Stadion Gradski, Podgorica): Muntenegru – România 2-0

*Marţi (Stadion Bilino Polje, Zenica): Bosnia – România 21.45, Antena 1

*11 iunie (Stadion Giuleşti): România – Finlanda 21.45, Antena 1

*14 iunie (Stadion Giuleşti): România – Muntenegru 21.45, Prima TV

*23 septembrie: Finlanda – România

*26 septembrie: România – Bosnia

Informaţiile legate de televizările şi orele ultimelor două partide vor fi anunţate, ulterior.

Lotul României

*Portari: Niţă (Sparta Praga), Aioani (Farul), H. Moldovan (Rapid), Târnovanu (FCSB)

*Fundaşi: Raţiu (Huesca), Cr. Manea (CFR Cluj), Rus (Fehervar), I. Cristea (FCSB), Ghiţă (KS Cracovia), Chiricheş (Sassuolo), Burcă (CFR Cluj), Bancu (CS U Craiova), Camora (CFR Cluj), Ştefănescu (Sepsi)

*Mijlocaşi: Sorescu (Rakow Czestochowa), Cicâldău (Galatasaray), Olaru (FCSB), Maxim (Gaziantep), Hanca (KS Cracovia), Fl. Tănase (FCSB), Oct. Popescu (FCSB), N. Păun (Sepsi), Mihăilă (Atalanta), Mitriţă (PAOK Salonic), Al. Creţu (CS U Craiova), R. Marin (Cagliari), M. Marin (Pisa)

*Atacanţi: Alibec (Atromitos), Ivan (CS U Craiova), Puşcaş (Pisa)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite