Reacţia familiei Ţiriac după mesajul soţului Serenei Williams. „Ar fi ruşinos să aduceţi o imagine greşită asupra moştenirii pe care o lasă soţia”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Ţiriac / FOTO Arhivă
Ion Ţiriac / FOTO Arhivă

Fiul lui Ion Ţiriac, Ion Alexandru Ţiriac, a publicat o reacţie oficială a familiei sale după mesajul  transmis de soţul Serenei Williams, Alexis Ohanian, la adresa lui Ion Ţiriac

„Către soţul doamnei Williams,

 Am citit mesajul postat de dumneavoastră pe Twitter cu dezgust şi refuzând să cred că este adevărat ce aţi scris.

Numele Ţiriac are o tradiţie de 70 de ani în lumea sportului şi domnul la care vă referiţi a scris câteva capitole importante care au contribuit la cartea tenisului în aceste decenii. De la jucător, la antrenor, la manager, la promotor de turnee, persoana respectată despre care vorbiţi de rău cu aceşti termeni degradanţi a fost şi încă este, la vârsta de 82 de ani, unul dintre cei mai vocali susţinători ai acestui sport.

Respectul pe care el (Ion Ţiriac) îl are pentru doamna Williams este uriaş, aşa cum ar trebui să fie. Ea este şi va rămâne în istorie ca una dintre cele 20-25 jucătoare de top care şi-au adus contribuţia mult pentru acest sport. Ea are o personalitate care a deschis multe uşi pentru generaţiile tinere de atleţi, în toate domeniile sportului şi toate aspectele sociale ale vieţii. Pentru asta, îi suntem foarte recunoscători.

Domnule Williams, singurul motiv pentru care vă răspund la acest mesaj, care nu era necesar, este că cuvintele sunt uşor folosite şi interpretate greşit în lumea din ziua de azi, prin intermediul mai multor reţele sociale.

Exprimarea liberă nu ar trebui să fie înlocuită cu vorbe urâte.

Din punctul meu umil de vedere, amintesc un citat celebru: <<O putere uriaşă aduce de la sine o responsabilitate uriaşă>>. Având calitatea de soţ al doamnei Williams, nu vă mai puteţi reprezenta doar propriile opinii în sport, ci şi pe cele ale soţiei dumneavoastră. Ar fi ruşinos să aduceţi o imagine greşită asupra moştenirii pe care o lasă soţia dumneavoastră în urmă prin tweet-uri scrise fără argumente.

Sper ca aceste câteva propoziţii să aducă puţină înţelepciune în viitoarele declaraţii greşite pe care urmează să le faceţi, şi poate să aducă puţin respect pentru un om care a plecat de la zero şi care iubeşte acest sport şi a contribuit toată viaţa pentru el.

Felicitări pentru Serena, care a câştigat pe merit! Sper să meargă mai departe şi să continue să scrie istorie în cariera sa minunată!”, scrie Ion Alexandru Ţiriac.

Imediat după victoria cu Halep, soţul Serenei, Alexis Ohanian, care l-a tot ironizat pe Ion Ţiriac, după ce acesta s-a luat de soţia sa, a avut următoarea postare pe Twitter: „Bine că nimeni nu-l bagă în seamă pe rasistul, sexistul de Ion Ţiriac“.

Mesajul lui Ohanian a venit după ce Ion Ţiriac a stârnit un scandal la începutul anului, atunci când s-a luat, încă o dată, de condiţia fizică a Serenei Williams (39 de ani, 11 WTA), invitând-o să iasă din circuitul feminin.

„La vârsta asta şi la greutatea pe care o are acum, nu se deplasează atât de uşor pe cât se deplasa acum 15 ani. Serena a fost o jucătoare senzaţională. Dacă ar avea puţină decenţă, s-ar retrage! Din toate punctele de vedere“, a spus Ţiriac la TVR.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite