Răzvan Lucescu, rezultat catastrofal în Arabia Saudită: Se vorbeşte, în premieră, despre demiterea sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Lucescu, sub o presiune tot mai mare la Al-Hilal
Răzvan Lucescu, sub o presiune tot mai mare la Al-Hilal

Antrenorul de 51 de ani traversează cea mai grea perioadă din cariera sa din ultimele sezoane: de la mijlocul lunii decembrie, a bifat zece partide cu Al-Hilal dintre care doar două câştigate! Iar sâmbătă seară, în Supercupa Arabiei Saudite, echipa sa a bifat o înfrângere la scor care va fi digerată extrem de greu de suporteri şi de conducere.

Răzvan Lucescu a atins apogeul carierei sale de antrenor, în perioada 2017-2020. Mai întâi, la PAOK Salonic, a reuşit „imposibilul“, luând, pe rând, Cupa Greciei (2017-2018), titlul (2018-2019) şi, din nou, Cupa Greciei (2018-2019). Apoi, a ales câştigul financiar, în detrimentul performanţei sportive, părăsind Europa pentru a semna cu Al-Hilal Riad. Dar şi-a luat şi „bagheta magică“ în bagaje, când s-a dus în Arabia Saudită. Şi a făcut furori: Liga Campionilor Asiei (2019), titlul (2019-2020) şi Cupa Regelui (2019-2020).

Inclusiv actuala stagiune a început bine pentru Al-Hilal, însă, de la mijlocul lunii decembrie, ceva s-a rupt. Pentru că de atunci, echipa are un bilanţ dezolant: două victorii, cinci remize, trei înfrângeri. Iar ultimul eşec, venit sâmbătă seară, a fost o adevărată catastrofă! Pentru că n-a însemnat doar pierderea unui trofeu, Supercupa, ci şi o umilinţă, în faţa celor de la Al-Nassr, marea rivală din oraş.

Într-o partidă arbitată de italianul Daniele Orsato, dată fiind importanţa confruntării, Al-Hilal a fost dezmembrată, scor 0-3. Petros (61), Hamdallah (82) şi Al-Najei (90+2) au marcat golurile celor de la Al-Nassr.

Acest eşec vine după ce nici în campionat situaţia nu mai e atât de bună. Al-Hilal a pierdut şefia clasamentului, fiind pe 2, cu 30 de puncte. Lider e Al-Shabab Riad, 32 de puncte. Ce-i drept, formaţia de pe primul loc are un meci în plus.

Chiar şi aşa, creditul primit de Lucescu jr din partea conducerii se apropie de final. Iar după înfrângerea din Supercupă, în premieră, în presă şi în mediul online, s-a vehiculat posibila sa schimbare din funcţie. Primul nume înaintat pentru înlocuirea sa: Sami Al-Jaber, fost internaţional saudit şi fost mare jucător la Al-Hilal. Acesta a şi pregătit echipa, în trecut, în sezonul 2013-2014.

69 de meciuri a adunat Răzvan Lucescu la Al-Hilal: 45 de victorii, 15 remize şi 9 înfrângeri. Golaveraj: 148-72.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite