Răducioiu generează controverse în Spania! Ibericii reiau ipoteza "blatului" la meciul cu România de la EURO 1996

Răducioiu generează controverse în Spania! Ibericii reiau ipoteza

Declaraţia făcută de Florin Răducioiu în legătură cu non-combatul triclorilor din  partida cu Spania, de la turneul final european care a avut loc în urmă cu 25 de ani, a stârnit interesul presei iberice

Ştiri pe aceeaşi temă

În ultimul meci din grupa de la EURO 1996, România a întâlnit Spania, într-o partidă  fără niciun fel de miză pentru selecţionata antrenată de Anghel Iordănescu. Spaniolii însă, pentru a se califica mai departe, în detrimentul Bulgariei, aveau nevoie neapărată de o victorie. România a pierdut pe final, 2-1, golul victoriei fiind marcat în minutul 84, iar vecinii noştri i-au acuzat pe tricolori că au făcut trântit meciul.
 
La 25 de ani distanţă, Florin Răducioiu a făcut o declaraţie care lasă loc de interpretări, în legătură cu ce s-a petrecut atunci pe teren. "Nu vreau să fac declaraţii, care pot avea repercusiuni asupra mea. Nu comentez. Şi ăsta e un răspuns. Mi s-a părut că apărarea noastră era total dezorientată şi nu ştia pe cine să marcheze, era haos. Mereu ne-am apărat cu mulţi jucători, dar erau distanţele prea mari şi eram foarte neatenţi la fazele fixe, la cornere, lovituri libere. Echipa era neatentă şi asta m-a pus pe gânduri. De altfel, al doilea gol, al lui Amor, a fost după o lovitură liberă, în minutul 86, 87. Da... Echipa a fost defazată", a spus Răducioiu, în cadrul emisiunii Euro Center. 
 
Declaraţia fostului internaţional român a ajuns şi în presa din Spania, care consideră că este o insinuare evidentă a faptului că România s-a dat la o parte în acel meci. „Răducioiu insinuează că România s-a lăsat bătută de Spania la EURO 1996. Fostul atacant român Florin Raducioiu a stârnit controverse în ţara sa, sugerând că România-Spania, din ultima etapă a Grupei B, ar fi putut fi trucată, aşa cum sugerase fostul internaţional bulgar Ivo Georgiev în urmă cu ceva vreme”, a scris sport.es, citat de spotmedia.ro
 
Rezultatele României la EURO 1996
 
Franţa - România 1-0
Bulgaria - România 1-0
Spania - România 2-1
 
Clasamentul final al grupei
 
1. Franţa 7 puncte
2. Spania 5 puncte
3. Bulgaria 4 puncte
4. România 0 puncte
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările