Popovici, lângă „zei“: Ce spun americanii despre puştiul român şi giganţii Phelps şi Thorpe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Popovici

La doar 17 ani, David Popovici uimeşte lumea sportului prin rezultatele sale formidabile la cel mai înalt nivel. Iar dacă va continua pe acest drum, românul va intra într-un club select, alături de cei mai buni înotători ai tuturor timpurilor.

Rezultatele magnifice ale lui Popovici din această vară au deschis un subiect tare interesant: poate deveni David o figură la fel de emblematică, precum legendarii Mihael Phelps (37 de ani, SUA) şi Ian Thorpe (39 de ani, Australia)?

Potrivit Eurosport, americanii de la swimmingworldmagazine.com au analizat această comparaţie. 

„E această comparaţie o blasfemie? Nu sugerăm că Popovici e pe picior de egalitate cu Phelps sau cu Thorpe, pentru că, momentan, din punct de vedere al rezultatelor, nu e cazul. Dar ceea ce e de necombătut e că, din punct de vedere al precocităţii, Popovici e omul momentului în înotul mondial. Într-o zi, cu siguranţă că şi el va fi o legendă. Momentan, e un puşti care a intrat într-un club select de mari campioni. Să nu uităm că va împlini 18 ani abia luna viitoare, astfel că a sa carieră se anunţă la fel de frumoasă şi lină precum tehnica sa de a înota. La Phelps şi Thorpe ne raportam la modul în care pluteau prin apă. David Popovici aduce, în multe momente, aceleaşi imagini de geniu în bazin, când înoată. Nu doar că e în elita mondială, dar ne simţim fermecaţi să-l vedem în acţiune. Nu putem decât să ne întrebăm şi să visăm la ce poate atinge. Iar această perspectivă e captivantă“, au scris jurnaliştii americani, potrivit Eurosport.

Michael Phelps şi-a încheiat cariera cu un total de 83 de medalii dintre care 66 de aur! Numai la Jocurile Olimpice, americanul a cucerit 23 de titluri, 3 medalii de argint şi două de bronz.

Ian Thorpe a avut, de asemenea, un bilanţ impresionant: 48 de medalii dintre care 37 de aur! 

Popovici, un 2022 de vis

Mondialele de la Budapesta

*Aur la 100 de metri liber 

*Aur la 200 de metri liber

Europenele de juniori de la Otopeni

*Aur la 50 de metri liber

*Aur la 100 de metri liber 

*Aur la 200 de metri liber 

*Aur la ştafetă 4x100 de metri liber masculin

*Argint la ştafetă 4x100 de metri mixt

Europenele de seniori de la Roma

*Aur la 100 de metri liber

*Aur la 200 de metri liber

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite