Performanţă formidabilă la Jocurile Europene: avem 12 medalii asigurate şi ne luptăm pentru aur în două finale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tiberiu Dolniceanu
Tiberiu Dolniceanu

După ce Ana Maria Brânză şi Andreea Chiţu s-au clasat pe locul 1 la scrimă, respectiv judo, astăzi, sportivii români au pornit excelent în ziua a 14-a a Jocurilor Europene de la Baku.

Delegaţia României, formată din 147 de sportivi şi 77 de componenţi ai staffului tehnic a avut drept obiectiv cucerirea a zece medalii în Azerbaidjan.

Această ţintă a fost atinsă, joi, după ce Andreea Chiţu a câştigat aurul la judo, la categoria 52 de kilograme. La 24 de ore după această performanţă, naţionala feminină de spadă şi cea masculină de sabie au intrat în concurs pe echipe.

Cvartetul feminin format din Ana Maria Brânză, Simona Gherman, Simona Pop şi Amalia Tătăran a început competiţia direct în semifinale, acolo unde a trecut de Rusia. Trebuie menţionat însă un amănunt: Rusia şi-a deplasat echipa a doua la Baku. 

În aceste condiţii, misiunea româncelor a devenit una mai uşoară, iar tricolorele s-au impus cu 31-24. În finală, Brânză şi colegele ei vor întâlni Estonia.

Victorie dramatică în semifinale

Sabrerii antrenaţi de Mihai Covaliu au început concursul pe echipe în sferturi, acolo unde au învins Ungaria cu 45-34.

Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Iulian Teodosiu şi Mădălin Bucur au înfruntat Germania în semifinale şi duelul s-a transformat într-un thriller. Tiberiu Dolniceanu, cel care a luat un argint la individual, a dat tuşa decisivă şi a dus România în finală: scor 45-44.

Când sunt programate confruntările pentru medaliile de aur?

*Finala concursului feminin, România – Estonia, va avea loc la ora 16.10, ora României.

*Finala concursului masculin, România – Italia, va începe de la ora 17.20.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite