Mondialul în care treci de la tricou la pulover şi mănuşi în 24 de ore

Mondialul în care treci de la tricou la pulover şi mănuşi în 24 de ore

Masa presei la arena Corinthians din Sao Paulo

„E Mondialul celor trei anotimpuri“, mi-a zis Ionuţ Lupescu, atunci când l-amvăzut pe arena Corinthians, în ziua meciului de deschidere. A fost nevoie de o săptămână ca să mă conving de ce mi-a zis „Kaiserul“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Europa se opune vehement desfăşurării Mondialului 2022 în iarnă, în condiţiile în care ultimele două ediţii ale turneului final s-au jucat... iarna. Ce-i drept, iarna în emisfera sudică înseamnă vară în Europa. Ştiam acest amănunt, însă când mi-am făcut bagajul pentru Africa de Sud, în 2010, am refuzat să iau mai mult de o geacă. 

Nu puteam asocia frigul cu Africa. Mare greşeală! La faţa locului, am fost nevoit să dau bani pe mănuşi şi pe fular.
Acum, cu lecţia învăţată în Africa de Sud, am venit pregătit de iarnă în Brazilia, însă iar am păţit-o. 

Ce-I drept, de această dată, am fost păcălit de prima săptămână a Mondialului în care la Sao Paulo, Curitiba şi Rio de Janeiro am prins zile superbe şi temperaturi de la 20 de grade Celsius în sus. De fapt, am prins chiar o zi caniculară la Rio, 33-34 de grade Celsius, miercuri, când s-a disputat Spania – Chile pe „Maracana“.

M-a ars soarele de pe Copacabana atât de tare încât, a doua zi, prietena mea a rămas blocată, când m-a văzut pe Skype: „Parcă ieri erai mai alb“.

După ziua petrecută la Rio de Janeiro, am pornit spre arena Corinthians din Sao Paulo într-un tricou cu mânecă lungă şi eram convins că o să-mi fie bine. Mare greşeală! Când, în 24 de ore, treci de la 32 de grade la 12, numai bine nu-ţi va fi. 

În timpul meciului, mă uitam cu jind la norocoşii îmbrăcaţi în geci şi pulovere şi cu milă la cei în tricou cu mânecă scurtă. Bineînţeles, în a doua categorie erau englezii al căror naţională a jucat primul meci la Manaus, în căldura amazoniană de peste 32 de grade.

CITEŞTE ŞI RESTUL REPORTAJELOR TRIMISE DIN BRAZILIA:
 
 
 
 
 
 
*VIDEO Scene incredibile pe „Maracana“. Centrul de presă, devastat de suporterii chilieni! Trimisul special al „Adevărul“, detalii exclusive
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările