Meci mare: Bianca Andreescu - Irina Begu pentru un loc în semifinale! Când se joacă partida

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bianca Andreescu participă la un al doilea turneu, după 15 luni de absenţă
Bianca Andreescu participă la un al doilea turneu, după 15 luni de absenţă

Simona Halep (2 WTA) a încheiat socotelile cu Australian Open, însă fanii tenisului din România se pot delecta, miercuri, cu o altă confruntare interesantă, în „Phillip Island Trohpy“, întrecere găzduită tot de Melbourne.

Capitala statului Victoria găzduieşte, în paralel cu Australian Open, şi o întrecere WTA 500 pentru sportivele care au părăsit repede primul Grand Slam al anului.

„Phillip Island Trohpy“ e o competiţie în care România a avut cinci jucătare şi jumătate pe tabloul principal. Au fost Monica Niculescu (146 WTA), Mihaela Buzărnescu (138 WTA), Patricia Ţig (56 WTA), Irina Begu (74 WTA) şi Ana Bogdan (96 WTA), la care se adaugă şi Bianca Andreescu (9 WTA), pe jumătate româncă.

Între timp, Buzărnescu a fost eliminată în turul I, Niculescu şi Bogdan au părăsit competiţia în turul II, iar astăzi, în optimi, a capotat şi Ţig. Accidentată, aceasta s-a retras în timpul meciului cu Jil Teichmann (58 WTA), la scorul de 6-3, 3-3, în favoarea sportivei din Elveţia. Teichmann a avansat astfel în sferturi, după trei victorii cu jucătoare din România: Buzărnescu, Niculescu şi Ţig. 

În acest moment, România rămâne conectată la „Phillip Island Trophy“ prin Begu şi Andreescu. Care se vor şi întâlni, miercuri (după ora 08.00, Digi Sport), în sferturi!

Begu a câştigat astăzi, în confruntarea cu chinezoaica Qianq Wang (34 WTA), scor 6-7, 6-2, 6-1.

Andreescu a profitat de retragerea jucătoarei din Kazahstan, Zarina Diyas (83 WTA), după primul set în care Bianca a câştigat cu 6-1.

Begu şi Andreescu s-au întâlnit de trei ori până acum:

*2019 (Miami, turul I): 4-6, 7-6, 6-2 Andreescu

*2019 (Indian Wells, turul I): 6-7, 6-3, 6-3 Andreescu

*2018 (Fed Cup, Cluj): 6-3, 6-7, 6-2 Begu

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite