JO 2020 Tokyo. Simionescu s-a oprit în optimile probei de judo, Firfirică a ratat calificarea în finală la aruncarea discului

JO 2020 Tokyo. Simionescu s-a oprit în optimile probei de judo, Firfirică a ratat calificarea în finală la aruncarea discului

Dimineaţa zilei de vineri a fost una cu ghinion pentru delegaţia Românie la Jocurile Olimpice de la Tokyo, reprezentaţii ţăriii noastre înregistrând dezamăgiri pe linie.

Ştiri pe aceeaşi temă

După ce barca de 8+1 a terminat pe ultima poziţie în finala de la canotaj, nici ceilalţi doi români intraţi în competiţie nu au avut rezultate pozitive. 

Judoka Vlăduţ Simionescu a trecut un singur tur la categoria plus 100 kilograme, victorie prin ippon cu  libianul Ali Omar, după care a pierdut în optimi, fiind învins de Yakiv Khammo (Ucraina), scor 1-0.

La atletism, în finala probei de aruncarea discului, Alin Firfirică (foto) s-a clasat pe locul 10 în grupa A, respectiv 17 la general şi a ratat calificarea în finală, acolo unde au ajuns primii 12 spotivi. Cea mai bună aruncare a românului a măsurat 61.90 metri, din a doua încercare. 

La întrecererile de atletism de la Tokyo, România mai are sportivi în următoarele probe:

- 1.500 m (Claudia Bobocea)
- 400 m (Andrea Mikloş)
- 50 km marş (Marius Cocioran)
- săritura în lungime (Florentina Iuşco ;i Alina Rotaru)
- săritura în înălţime (Daniela Stanciu) 
- aruncarea greutăţii (Rareş Toader)
- aruncarea ciocanului (Bianca Ghelber)
- aruncarea suliţei (Alexandru Novac)

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările