JO 2020 Tokyo, canotaj: Echipajul de dublu vâsle categorie uşoară feminin a ratat podiumul în finala probei

JO 2020 Tokyo, canotaj: Echipajul de dublu vâsle categorie uşoară feminin a ratat podiumul în finala probei

Echipajul de dublu vâsle categorie uşoară feminin, format din Gianina Beleagă şi Livia Ionela Cozmiuc, a ocupat, joi dimineaţa, locul şase în ultimul act de la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Ştiri pe aceeaşi temă

Finala a fost foarte echilibrată în primii 500 de metri, doar 1.19 secunde fiind distanţa dintre prima şi ultima barca la primul timp intermediar, cu fetele noastre pe locul 5. 

Cursa s-a păstrat la fel de strânsă şi la jumătatea ei, cu Ionela şi Gianina pe ultimul loc, la 1.41 secunde faţă de prima poziţie. Din păcate, ritmul cursei a părut prea puternic pentru fetele noastre, care au rămas tot mai mult în urmă, ajungând, la 1500 de metri, să aibă un deficit de 3.41 secunde faţă de lider. Chiar dacă româncele au avut un finiş excepţional, au recuperat mai bine de o secundă pe ultimii 500 de metri, nu au mai putut evita ultimul loc. 

Rezultatele cursei dublu vâsle categorie uşoară feminin

1. Italia        6.47.54
2. Franţa.    6.47.68
3. Olanda    6.48.03
4. Marea Britanie 6.48.04
5. SUA        6.48.54
6. România 6.49.40

Livia Ionela Cozmiuc este soţia lui Marius Cozmiuc, sportiv care, cu doar o oră înainte, a câştigat medalia de argint la dublu rame, alături de Ciprian Tudosă.
 
România are patru medalii la JO, una de aur şi două de argint la canotaj şi una de argint la spadă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările