Italianca minune: Prima semifinalistă de la French Open îşi continuă seria fantastică la Paris

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Martina Trevisan, în extaz
Martina Trevisan, în extaz

Acum zece zile, cu siguranţă, nimeni nu i-ar fi dat vreo şansă Martinei Trevisan (28 de ani, 59 WTA) de a atinge fazele superioare de la French Open. Acum, aceasta e la două victorii de câştigarea trofeului!

Tenisul feminin e printre cele mai imprevizibile discipline sportive din lume! Ceea ce înseamnă că, periodic, furnizează nişte poveşti foarte frumoase de succes, dar şi căderi dramatice!

Anul trecut, Emma Răducanu (Marea Britanie, 19 ani, 12 WTA) a reuşit un parcurs de vis, câştigând US Open, venind din calificări, fără set pierdut. Acum, la French Open, prinde contur o poveste similară. Pentru că o altă sportivă venită de nicăieri tocmai a atins semifinalele de la Roland Garros. 

Vorbim despre italianca Martina Trevisan. „Abonată“ la eliminări în primele două tururi ale turneelor de Grand Slam – cu excepţia French Open 2020, când a atins sferturile! – Trevisan a venit, la Paris, fără aşteptări. Şi a trecut, pe rând, de Dart (111 WTA), Linette (52 WTA), Saville (127 WTA) şi Sasnovich (47 WTA). De fiecare dată, fără set pierdut!

Ce-i drept, toate aceste victorii au venit contra unor adversare cam de nivelul lui Trevisan. Cu siguranţă însă, astăzi, în sferturi, ea a pornit cu a doua şansă, în confruntarea cu Leylah Annie Fernandez (Canada, 19 ani, 18 WTA). Vorbim despre finalista de la US Open de anul trecut.

Doar că, spre lauda ei, Trevisan a depăşit aşteptările. Încă o dată! Şi, la capătul unui meci dramatic, de 2 ore şi 19 de minute, s-a impus cu 6-2, 6-7, 6-3.

E cel mai bun rezultat din cariera Martinei la un turneu de Grand Slam! Urmează duelul din semifinale, cu învingătoarea meciului Gauff (23 WTA) – Stephens (64 WTA).

Datorită parcursului de la French Open, Trevisan a înregistrat deja o urcare spectaculoasă în clasamentul live, actualizat în timp real. Aici, italianca a ajuns pe 26 WTA, aceasta fiind cea mai bună clasare din cariera ei de până acum. 

20 de victorii şi 10 înfrângeri are Martina Trevisan, în acest sezon.   
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite