Impresionant. Stadionul echipei FC Sevilla va fi folosit drept centru de vaccinare în masă împotriva COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
26.000 de persoane ar putea fi vaccinate zilnic pe stadion FOTO: sevillafc.es
26.000 de persoane ar putea fi vaccinate zilnic pe stadion FOTO: sevillafc.es

Stadionul Ramon Sanchez-Pizjuan al echipei spaniole FC Sevilla va fi folosit ca centru de vaccinare în masă împotriva COVID-19. Anunţul a fost făcut de către oficialii clubului vineri 12 februarie.

FC Sevilla şi-a oferit stadionul serviciilor de sănătate din Andaluzia de mai multe luni, însă discuţiile s-au finalizat de abia acum. Luni 15 februarie, o echipă de specialişti ai Departamentului de Sănătate din Andaluzia va vizita stadionul pentru a da aprobarea finală şi pentru a verifica toate facilităţile. Stadionul ar putea fi funcţional ca centru de vaccinare până la sfârşitul lunii februarie. Reprezentanţii Departamentului de Sănătate din Andaluzia infomează că pe stadion ar putea lucra zilnic 100 de doctori şi asistente, ceea ce ar duce la o capacitate maximă de 26.000 de persoane vaccinate în fiecare zi. Numărul maxim de vaccinuri pe care un doctor sau o asistentă le poate administra zilnic în Spania este de 260.

Ramon Sanchez-Pizjuan este stadionul pe care Steaua Bucureşti a câştigat Cupa Campionilor pe 7 mai 1986. FC Sevilla este una dintre cele mai titrare echipe din istoria fotbalului spaniol, având la activ nu mai puţin de şase trofee Europa League (2006, 2007, 2014, 2015, 2016, 2020), un record în materie. 

Vă mai recomandăm şi:

Barcelona, aproape de un nou rateu: Catalanii riscă să piardă al doilea trofeu în acest sezon

Inter şi Sevilla, festival de goluri în finala Europa League

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite