Halep, misiune grea: Simona şi-a aflat adversara din turul III de la US Open. Are rezultate excelente în 2021

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep

După două partide de încălzire la Flushing Meadows, „Simo“ va da primul test cu adevărat dificil în faţa unei adversare care, spre deosebire de ea, a jucat la foc automat, în acest sezon.

Simona Halep (13 WTA) va reveni, vineri, pe teren pentru meciul ei din turul III de la US Open. Şi va da de Elena Rybakina (Kazahstan, 22 de ani, 20 WTA). Care a ajuns la această fază, la New York, trecând, pe rând, de Aliaksandra Sasnovich (90 WTA) şi de Caroline Garcia (62 WTA).

La fel ca Simona Halep, Rybakina a avansat în turul III, fără set pierdut. După victoria din runda inaugurală, cu Sasnovich, scor 6-2, 6-3, a venit un succes la fel de clar, în turul II, cu Garcia: 6-1, 6-4.

Halep şi Rybakina s-au întâlnit de două ori până acum:

*2020 (Dubai, hard): 3-6, 6-3, 7-6 Halep

*2019 (Wuhan, hard): 5-4, abandon Halep

În partida de la Dubai, „Simo“ a cucerit ultimul ei titlu WTA înainte de pandemie, după ce a învins-o pe Rybakina.

A jucat în sferturile de la Roland Garros şi în semifinalele JO 2020

În acest sezon, Halep şi Rybakina au cifre total diferite. Dacă românca abia a ajuns la 20 de partide (14 victorii, 6 înfrângeri), sportiva din Kazahstan are deja 40 de meciuri: 24 de victorii, 16 înfrângeri. Din acet bilanţ, 20 de meciuri au fost pe hard pentru Rybakina: 11 victorii, 9 înfrângeri.

Cele mai bune rezultate obţinute de Elena au venit în partea a doua a sezonului. Mai întâi, la Paris, ea a avansat până în sferturile de la Roland Garros, eliminând-o inclusiv pe Serena Williams.

Apoi, pe hard, la turneul de tenis din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, sportiva din Kazahstan a atins semifinalele, unde a fost învinsă de Bencic (Elveţia, 12 WTA), care, ulterior, a luat aurul. În meciul pentru bronz, Rybakina a pierdut în faţa lui Svitolina (Ucraina, 5 WTA).

Rybakina (foto) are două titluri WTA în palmares, cucerite la Bucureşti (2019) şi la Hobart (2020).  

Rybakina
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite