Halep, meci de infarct la Rogers Cup: Simona a trecut de Brady cu emoţii uriaşe. Ştim cu cine poate juca în optimi

Halep, meci de infarct la Rogers Cup: Simona a trecut de Brady cu emoţii uriaşe. Ştim cu cine poate juca în optimi

Simona Halep (4 WTA) şi-a început tentativa de a-şi păstra trofeul la Rogers Cup cu un meci incredibil, de două ore şi jumătate, cu americanca Jennifer Brady (74 WTA)

Ştiri pe aceeaşi temă

Simona Halep s-a obişnuit ca, la fel ca majoritatea jucătoarelor de elită, să-şi ia o mică vacanţă de vară, după Wimbledon.
 
Anul trecut, această pauză i-a prins destul de bine şi, la revenirea pe hard, „Simo“ a câştigat Rogers Cup şi a jucat finala la Cincinnati, înainte de a fi, din păcate, doborâtă de problemele medicale.
 
În acest sezon, Halep a avut cu atât mai mare nevoie de cele trei săptămâni de pauză de după Wimbledon, având în vedere că a jucat şapte meciuri extrem de solicitante la Londra în drumul ei spre finala câştigată cu Serena Williams.
 
Doar că, de această dată, acomodarea cu hard, nu s-a făcut la fel de uşor ca în 2018. Simona a debutat într-o partidă pierdută de dublu şi, la o zi distanţă, a avut mari probleme şi în meciul de simplu cu Jennifer Brady (74 WTA), o americancă cu care s-a întâlnit pentru prima dată în circuitul feminin.
 
Brady a pornit ca din tun şi, profitând de lipsa de formă a Simonei, s-a dus la 3-0. Spre lauda ei, Halep s-a luptat admirabil şi de la acest scor şi-a început revenirea: 3-3. Următoarele trei game-uri au fost pe serviciu, aşa că Brady a ajuns la 5-4. La acest scor, după ce îşi făcuse serviciul la zero, Brady s-a dus la 40-0 pe serviciul Simonei! Cu trei mingi de set la dispoziţie, americanca a luat primul set, fructificând a doua minge de set la 40-15. S-a terminat 6-4 pentru Brady după 42 de minute.
 
Pe muchie de cuţit în setul doi
 
Halep a început mai bine setul doi, cu un break, pe care apoi l-a consolidat pentru 2-0. Din păcate, au urmat alte două game-uri în care „Simo“ a luat un singur punct, aşa că Brady a revenit repede în meci: 2-2.
 
După două game-uri pe serviciu, Halep a lovit prima, cu un break, după care şi-a făcut serviciul pentru 5-3. Din păcate, la 5-4, când românca a servit pentru a-şi adjudeca setul, Brady a realizat un break şi, în loc de 6-4 pentru Halep, scorul a devenit egal: 5-5.
 
Din nou însă, s-a văzut tăria de caracter a Simonei în momentele grele. Aceasta a răspuns cu un nou break, s-a dus la 6-5 şi a servit, din nou, pentru a egala scorul la seturi. La 40-30, românca a irosit o minge de 7-5, care ar fi trimis meciul în decisiv. Apoi, i-a venit rândul lui Brady să aibă minge de re-break pe care „Simo“ a salvat-o. Ieşită, din nou, dintr-un moment greu, Halep a valorificat imediat a doua minge de set (7-5), pentru a trimite partida în decisiv.
 
Decisivul? O nebunie!
 
Aşa cum şi-a obişnuit fanii în ultimele două sezoane, Halep, pur şi simplu, s-a dezlănţuit în decisiv! Românca s-a dus la 3-0, luând două game-uri albe şi cedând doar două puncte! Simona a condus chiar şi cu 4-0, însă, la acest scor, a avut o cădere inexplicabilă!
 
Brady, care părea învinsă şi îngropată, a început să ia game după game şi, uluitor, a egalat: 4-4. Americanca a trecut apoi în avantaj, 5-4, iar la acest scor, pe serviciul Simonei, a avut 30-15, fiind la două puncte de victorie!
 
Din nou însă, Halep a depăşit momentul critic, a luat trei puncte la rând, şi şi-a făcut serviciul pentru 5-5. 
 
La acest scor, a urmat un game nebun! Simona a făcut break, la a treia şansă avută, şi s-a dus la 6-5. Următorul game a fost la fel de strâns! Cele două jucătoare s-au dus bară la bară, până la 30-30, după care Brady a avut minge de break, la 40-30, pe care a şi valorificat-o imediat: 6-6!
 
Aşa că s-a ajuns la tiebreak, un deznodământ care, la 4-0 pentru Halep în decisiv, părea ceva imposibil! Iată desfăşurarea scorului în tiebreak:
 
1-0 Halep
1-1
2-1 Halep
2-2
3-2 Brady
3-3
4-3 Halep
4-4
5-4 Halep
6-4 Halep
6-5 Halep
7-5 Halep
 
În optimi, Halep o va întâlni pe Kuzneţova (198 WTA).
 
CITEŞTE ŞI:
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările