Gigi Becali, „turbat“: A făcut o criză de nervi la televizor, înaintea meciului crucial din această seară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Becali

FCSB va stabili, diseară, un nou record de asistenţă în fotbalul românesc, în acest sezon. Sunt aşteptaţi peste 30.000 de suporteri pe „Arena Naţională“ pentru returul cu Dunajská Streda (Slovacia). Chiar şi aşa, patronul roş-albaştrilor a făcut o criză de nervi.

Tot mai multe voci remarcă o schimbare pozitivă, în această vară, în fotbalul intern: revenirea fanilor pe stadioane, în număr mare. 

Există două mari explicaţii pentru acest fenomen: apariţia unor echipe de tradiţie, cum ar fi Petrolul Ploieşti şi Universitatea Cluj, pe prima scenă fotbalistică a ţării, plus faptul că avem arene din ce în ce mai moderne. De pildă, noul stadion din Giuleşti te cheamă, practic, la meci. Şi mai e un aspect de luat în seamă: pe timpul verii, oamenii se duc, în general, în numar mare la meciuri. Mai ales la cele cu miză. 

În ceea ce priveşte FCSB, aceasta e singura formaţie bucureşteană implicată în actuala stagiune a cupelor europene. Şi având un număr foarte mare de suporteri, chiar şi după pierderea brandului Steaua, atrage mulţi oameni pe „Arena Naţională“. În runda precedentă din Conference League, 25.228 de oameni au asistat la returul spectaculos cu Saburtalo (Georgia). A fost un meci reuşit, care a marcat debutul lui Nicolae Dică pe bancă şi a trimis FCSB în turul III preliminar, după o victorie splendidă: 4-2. Rezultatul a anulat eşecul din tur (0-1) şi, foarte important, i-a convins pe oameni că merită să revină în tribunele „Arenei Naţionale“ şi la următoarele partide. 

„Chiar vorbeam cu MM Stoica şi zicea că vor fi peste 30.000 de fani. Mă bucur că fanii vin lângă echipă. Trebuie să facem un meci bun pentru ei şi să ne calificăm. Şi la meciul cu Saburtalo am avut nevoie de ei, ne-au încurajat la 2-2 şi am reuşit să mai dăm două goluri“, a spus Nicolae Dică, în conferinţa susţinută, ieri, înaintea returului cu Dunajská Streda (Slovacia).

„De ce să plătesc 50.000? Ce e asta?!“

Iminenta performanţă a FCSB-ului, de a stabili un nou record de asistenţă pentru acest sezon, e cu atât mai impresionantă cu cât bucureştenii au fost nevoiţi să închidă peluza Sud. Vorbim despre un sector ocupat, în mod normal, de galeria roş-albaştrilor. S-a luat această măsură după pedeapsa dicată de UEFA pentru scandările xenofobe şi rasiste ale fanilor FCSB în timpul returului cu Saburtalo. Pe lângă închiderea peluzei, UEFA le-a dat celor de la FCSB şi o amendă de 50.000 de euro. Această a doua decizie l-a scos din sărite pe patronul Gigi Becali.

„Nu mai vreau să plătesc bani pentru amenzi! Am plătit 50.000 de euro, ne-a amendat UEFA. Sunt bani mulţi 50.000 de euro. Vreau să le transmit suporterilor aşa: m-am întors în fotbal pentru voi, dar faceţi rău clubului! Să dea Becali banii? Sunt idiot? De ce strigă «am avut şi vom avea mereu boală pe ţigani?» Ce ţigani, mă? De ce să plătesc eu 50.000? Ce e asta?! Că nu înţeleg. Ce ţigani? Acum, o să jucăm cu ăştia (n.r. - Dunajská Streda), iar peluza e suspendată. Peluza e suspendată pentru meciul cu ungurii (n.r. - Dunajská Streda e finanţată de guvernul maghiar, la fel ca Sepsi în România). Iar strigă «Afară cu ungurii din ţară». Apoi, ne vor suspenda de tot terenul. Pentru ce, mă?“, a spus Becali, revoltat, într-o intervenţie la Pro Arena.

CITEŞTE ŞI:

Gigi Becali i-a lăsat cu gura căscată pe cei din studio: Discurs cu tentă rasistă la adresa clubului Rapid

România în turul III preliminar din Conference League

Astăzi, manşa a doua

*CFR Cluj – Şahtior Soligorsk (0-0 în tur) ora 20.00, Digi Sport 2, Prima Sport 1

*Djurgårdens – Sepsi (3-1 în tur) ora 20.00, Pro Arena

*CS U Craiova – Zorya Lugansk (0-1 în tur) ora 20.30, Digi Sport 1, Prima Sport 2

*FCSB - Dunajská Streda (1-0 în tur) ora 20.30, Pro TV

Cu cine pot juca echipele româneşti, dacă trec în play-off-ul Conference League

*Maribor (Slovenia) sau HJK Helsinki (Finlanda) – CFR Cluj

*APOEL (Cipru) sau Kyzylzhar (Kazahstan) – Sepsi

*CS U Craiova - Hapoel Be’er Sheva (Israel) sau Lugano (Elveţia)

*FCSB - Viking (Norvegia) sau Sligo Rovers (Irlanda)

Partidele din această fază sunt programate pentru 18 (tur) şi 25 august (retur).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite