Emma Răducanu a spulberat-o pe Serena Williams: Setul doi, greu de privit, cu americanca surclasată dureros

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emma Răducanu a obţinut o victorie categorică, în minimum de seturi
Emma Răducanu a obţinut o victorie categorică, în minimum de seturi

Când Serena Williams – luna viitoare va împlini 41 de ani – s-a apucat de tenisul profesionist, în 1995, Emma Răducanu (19 ani, 13 WTA) nici nu se născuse! Iar când britanica a apărut pe lume, în noiembrie 2002, Serena avea patru Grand Slam-uri în palmares. Timpul însă nu iartă pe nimeni!

Emma Răducanu încă „trăieşte“ de pe urma punctelor adunate, anul trecut, la US Open, turneu pe care l-a câştigat, venind din calificări, fără set pierdut. 

La ce bilanţ are însă în 2022, 12 victorii şi 14 înfrângeri, e clar că miracolul nu se va repeta la Flushing Meadows şi, drept urmare, Răducanu va ieşi din Top 20, după US Open 2022 (29 august – 11 septembrie).

Până la această cădere aproape inevitabilă, Emma Răducanu a făcut un meci memorabil! Nu pentru că ar fi jucat cine ştie ce tenis, în turul I de la Cincinnati, dar pentru că a întâlnit o figură emblematică a tenisului mondial, vorbim despre Serena Williams, exact înainte ca americanca să iasă de pe scenă.

Într-o partidă disputată în noaptea de marţi spre miercuri, Emma Răducanu a spulberat-o pe Serena Williams, arătând că aceasta a fost foarte inspirată când a luat decizia retragerii după ultimul Grand Slam al anului.

Dacă primul set a fost, cât de cât, strâns, din păcate, al doilea a fost greu de privit. În primul act, puştoaica de 19 ani a condus cu 4-1, dar Williams s-a apropiat, la un moment dat, la 4-5. Degeaba însă! În game-ul următor, Răducanu şi-a adjudecat setul, pe serviciul propriu, cu un game alb: 6-4 în 39 de minute. 

Setul doi a fost, pur şi simplu, o defilare spre victorie pentru Emma Răducanu. Care s-a impus cu 6-0, în doar 26 de minute.

În turul II de la Western & Southern Open, Emma Răducanu o va întâlni pe Victoria Azarenka (Belarus, 33 de ani, 22 WTA).

CITEŞTE ŞI:

Serena Williams, compătimită în celebrul „New York Times“: Jocul ei, desfiinţat de autorul articolului

Emma Răducanu, dialog scurt cu Serena Williams: Americanca i-a adresat doar şase cuvinte

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite