Eduard Novak: Ştiu prin ce treceţi, dragi sportivi, şi cei care aţi reuşit să împliniţi visul unei medalii, şi cei care nu aţi reuşit, de această dată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Novak: Dragi sportivi, să nu renunţaţi niciodată la visul vostru Foto: Arhivă
Novak: Dragi sportivi, să nu renunţaţi niciodată la visul vostru Foto: Arhivă

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, i-a felicitat, vineri, pe sportivii români medaliaţi olimpici la Tokyo, după o săptămână de competiţie, îndemnându-i pe toţi componenţii TeamRomânia să nu renunţe la visurile lor.

"Suntem deja la jumătatea perioadei de evoluţie a sportivilor noştri la Tokyo 2020. O mare parte dintre ei şi-au încheiat evoluţiile la Jocurile Olimpice. Au mai rămas în competiţie cinci sporturi, iar noi rămânem cu sufletul alături de cei care vor concura între 1 şi 8 august. Sper ca gândurile noastre bune să le dea putere şi curaj! Vreau să le mulţumesc medaliaţilor noştri olimpici de până acum pentru onoarea şi bucuria pe care ne-au făcut-o! Canotajul şi scrima au demonstrat încă o dată că sunt puternice, că şi-au calculat şi muncit şansele, că acolo există profesionişti dedicaţi. Nataţia românească revine încet şi sigur spre marea performanţă, avem sportivi de mare valoare, de mare perspectivă, avem şi acolo profesionişti care conduc cu pricepere destinele acestui sport. A existat şi neşansă, pentru sporturi şi sportivi care ar fi meritat podiumul olimpic, dar sunt sigur că ei vor reveni mai puternici. Cum mai puternici vor reveni şi cei aflaţi la prima experienţă de o asemenea anvergură, pentru care Tokyo 2020 a fost doar începutul zborului spre performanţa olimpică. 

Ştiu prin ce treceţi, dragi sportivi, şi cei care aţi reuşit să împliniţi visul unei medalii, şi cei care nu aţi reuşit, de această dată. Ştiu şi ce a însemnat parcursul vostru de până acum, cu toate piedicile şi dificultăţile lui. Vă îndemn pe toţi să nu renunţaţi niciodată la visul vostru, indiferent cât de greu pare de atins! Am tot respectul pentru voi! Hai, România! Curaj!", este mesajul transmis de Novak. 

După o săptămână de competiţie, România are patru medalii la JO, una de aur, la dublu vâsle feminin, şi trei de argint, la patru rame masculin, la dublu rame masculin şi la spadă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite