Dorina Mihai, campioana mondiala la sabie

Scrimera romana Dorina Mihai a castigat, miercuri, titlul mondial la sabie. Ea a invins-o, in finala de la Havana, pe chinezoaica Tan Xue, dupa o lupta extrem de disputata, scorul fiind la sfarsit de


Scrimera romana Dorina Mihai a castigat, miercuri, titlul mondial la sabie. Ea a invins-o, in finala de la Havana, pe chinezoaica Tan Xue, dupa o lupta extrem de disputata, scorul fiind la sfarsit de 15 la 14. Mihai, in varsta de 22 de ani, a trecut in sferturile de finala, cu scorul de 15 la 8, de cubaneza Ana Faeix Mielin, iar in semifinale a invins-o, cu scorul de 15 la 10, pe italianca Goia Marzocca. Medalia de argint i-a revenit lui Tan Xue, in timp ce medaliile de bronz au fost obtinute de Goia Marzocca si de poloneza Alexandra Socha. Dupa castigarea titlului mondial la sabie, scrimera romana avea sa declare: "Nu ma asteptam sa castig. Dedic acest succes familiei mele si prietenului meu, care este rezerva in echipa de sabie a Romaniei."

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: