Djokovici, apărat de o legendă vie a tenisului: „E o mare lipsă de respect ce s-a întâmplat!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Novak Djokovici a părăsit French Open 2022 din postura de deţinătorul trofeului
Novak Djokovici a părăsit French Open 2022 din postura de deţinătorul trofeului

Nadal (Spania, 35 de ani, 5 ATP) şi Djokovici (Serbia, 35 de ani, 1 ATP) au oferit un meci magnific, în sferturile French Open, încheiat cu calificarea ibericului în semifinale. Din păcate, la final, s-a vorbit foarte mult despre comportamentul jalnic al unor indivizi aflaţi în tribune.

4 ore şi 12 minute au stat pe teren Rafael Nadal şi Novak Djokovici, în episodul 59 al rivalităţii lor magnifice. Din păcate, foarte probabil, episodul 60, şi dacă va exista, nu va fi la French Open.

Pentru că, încă înaintea duelului de marţi seară, Rafa a lăsat de înţeles că se află la ultima participare la French Open. Motivul? Durerile cronice cu care se confruntă legendarul spaniol, cauzate de sindromul Müller-Weiss. Vorbim despre o problemă medicală extrem de rară şi incurabilă. Care însă nu l-a oprit pe Nadal din marşul său triumfal spre Grand Slam-ul cu numărul 22, la French Open! Sub lumina reflectoarelor de la „Philippe Chatrier“, Rafa a mai făcut un meci divin, câştigat cu 6-2, 4-6, 6-2, 7-6.

Odată cu acest succes, bilanţul întâlnirilor directe cu Nole a ajuns la 30-29. În favoarea sârbului. Care însă a fost trimis acasă, din postura de deţinător al trofeului. Djokovici va pierde şi locul 1 mondial şi, probabil, va asista din faţa televizorului la triumful cu numărul 14 pentru Nadal, la Roland Garros. Un bilanţ fabulos, care explică statutul de „zeu“ pe care îl are Rafa, la Paris. Nu însă şi comportamentul jalnic al unor suporteri, în partida cu Djokovici!

McEnroe

„Lipsă de respect şi o mare nedreptate“

Din momentul în care a păşit pe „Philippe Chatrier“, Novak a fost ţinta unor fluierături. Care au continuat şi în timpul partidei, când sârbul era la serviciu. Această reacţie a tribunei, cândva de neconceput în lumea sportului-alb, l-a dezgustat pe americanul John McEnroe - foto (63 de ani), fost lider mondial, actualmente expert Eurosport.

McEnroe, mai întâi, a condamnat vehement huiduielile din momentul intrării lui Nole pe teren: „E groaznic! E o nebunie. Hai să fim serioşi... Omul acesta (n.r. – Novak Djokovici) e incredibil, a făcut atât de multe lucruri pentru sportul nostru... Iese pe teren, acesta e unul dintre cele mai mari meciuri, ei (n.r. – spectatorii), probabil, nu vor mai vedea aşa ceva şi reacţionează în acest fel. Haideţi să uităm ce s-a întâmplat... “, a spus americanul, înainte de partidă. 

Văzând ce s-a întâmplat şi în timpul meciului, cu Djokovici hărţuit de nişte indivizi care au confundat terenul de tenis cu stadioanele de fotbal, McEnroe a revenit asupra subiectului şi după partidă, la microfonul Eurosport, postul care transmite turneul de la Roland Garros.

„Niciun alt jucător nu s-a confruntat cu o adversitate mai mare! E nedrept! Trebuie să spun asta. Acest om a transformat lămâile în limonadă mai des decât orice alt jucător din istoria tenisului. Dacă nu crezi că îl deranjează astfel de reacţii, înseamnă că eşti nebun! Novak e atât de puternic din punct de vedere mental, încât poate să facă faţă unor astfel de situaţii. Cumva, îşi canalizează mânia şi frustrarea. Consideră că e o mare lipsă de respect ce s-a întâmplat. Şi eu cred la fel!“, a spus McEnroe, cu şapte titluri de Grand Slam în palmares, la simplu. 

Nadal

Nole, decent. Rafa, încântat

Comportamentul publicului a fost subiect de discuţie şi în conferinţele susţinute de cei doi coloşi ai tenisului, după partida din sferturi.

„Nu sunt surprins. Cred că mulţimea a contribuit foarte mult la revenirea lui Nadal din setul patru. Au fost 99,9% alături de el şi l-au ridicat în momentele cruciale. L-au ajutat să-şi găsească energia. Felicitări! A fost cel mai bun jucător în momentele importante. Nadal a arătat de ce e un mare campion, fără îndoială, a meritat victoria“, a spus Djokovici.

Iar Nadal (foto) a lăudat prestaţia fanilor: „Publicul a fost incredibil, încă de la începutul turneului. Aici, simt mereu sprijinul publicului. Vreau să le mulţumesc fanilor. Mereu e o provocare să joci contra lui Novak. Sunt foarte fericit de meciul reuşit în faţa unui sportiv care a scris istorie în acest sport, fiind printre cei mai buni“.

CITEŞTE ŞI:

Djokovici – Nadal, meci umbrit la început de nişte grobieni: Legendarul McEnroe, dezgustat VIDEO

French Open 2022

Semifinale, masculin

*Nadal (5 ATP) – Zverev (3 ATP)

*Ruud (8 ATP) – Cilic (23 ATP)

Semifinale, feminin

*Kasatkina (20 WTA) – Swiatek (1 WTA)

*Trevisan (59 WTA) – Gauff (23 WTA)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite