Dinamo, singura veste bună din acest an: Verdict favorabil după 20 de amânări!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabi Torje şi colegii săi au prea puţine motive de bucurie pe teren, însă măcar clubul a scăpat de un dosar
Gabi Torje şi colegii săi au prea puţine motive de bucurie pe teren, însă măcar clubul a scăpat de un dosar

Formaţia din „Ştefan cel Mare“ traversează un sezon de coşmar, în care a fost deja condamnată, matematic, la barajul de salvare, în încercarea de a rămâne în Liga I. În acest peisaj deprimant, roş-albii au scăpat, totuşi, de un dosar important.

Dinamo a avut numai patroni şi acţionari „certaţi“ cu legea, în ultimii mulţi ani! Acesta e şi unul dintre motivele principale pentru care, astăzi, un fost colos al fotbalului românesc e în genunchi, la un pas de prima retrogradare după 73 de ani.

Negoita

Oricum, în ultimele sezoane, bucureştenii au „supravieţuit“, sportiv şi financiar, aproape miraculos. Iar acum traversează a doua insolvenţă, după cea declanşată şi încheiată, cât timp Ionuţ Negoiţă - foto (48 de ani) era patron la Dinamo. Sub conducerea acestuia, roş-albii au intrat în insolvenţă, în mai 2014 şi au ieşit în septembrie 2015. 

Ulterior însă, Justiţia a început o anchetă privind modului în care Dinamo a ieşit din insolvenţă. Concret, au existat suspiciuni conform cărora Negoiţă ar fi „umflat“ datoriile către persoana sa pentru a dobândi statut de creditor majoritar, putând controla astfel ce se decide în Adunarea Generală a creditorilor.

După cinci ani de investigaţii, Ionuţ Negoiţă a scăpat de aceste acuze şi a primit un verdict favorabil. Potrivit PlaySport, verdictul de astăzi a venit după 20 de amânări! Sursa citată a menţionat că, printre altele, Negoiţă era acuzat că a fraudat bugetul de stat. Asta deoarece, după insolvenţă, statul, care avea de recuperat 5,5 milioane de euro, s-a ales doar cu 5,94% din această sumă!

Liga I, play-off, etapa a VI-a

Duminică

Voluntari – CFR 19.00

Luni

FC Argeş – CS U Craiova 18.00

Farul – FCSB 21.00

Clasament

1. CFR Cluj 45 de puncte

2. FCSB 43p

3. CS U Craiova 39p

4. Voluntari 30p

5. Farul 28p

6. FC Argeş 27p

*Locul 1 participă în preliminariile Ligii Campionilor, iar locul 2 şi 3 în preliminariile Conference League.

*Locul 3 va juca baraj cu câştigătoarea barajului dintre locurile 1 şi 2 din play-out pentru un loc în preliminariile Conference League.

Liga I, play-out, etapa a VI-a

Vineri

Clinceni – Mioveni 17.30

Gaz Metan – Dinamo 20.00

Sâmbătă

UTA – Chindia 13.30

Rapid – Sepsi 21.00

Luni

Botoşani - „U“ Craiova 15.30

Clasament

1. Rapid 35p

2. Sepsi 33p

3. Botoşani 32p

4. „U“ Craiova 28p

5. UTA 26p

6. Mioveni 25p

7. Chindia 22p

8. Dinamo 13p

9. Clinceni 1p*

10. Gaz Metan -25p*

*Clinceni a pierdut 6 puncte, iar formaţia din Mediaş a fost penalizată cu 26 de puncte. Ambele grupări au fost sancţionate din cauza datoriilor. 

**Locurile 9 si 10 retrogradează direct. Locurile 7 şi 8 joacă baraj de menţinere / promovare cu locurile 3 şi 4 din liga a doua.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite