David Popovici, aşteptat de toată România: S-a aflat ora la care va ateriza, duminică, în ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Popovici

Uriaşul campion se întoarce acasă, cu două medalii mondiale în palmares, cucerite în probele de 100 şi 200 de metri liber.

David Popovici (17 ani) va fi primit ca un erou, după prestaţiile sale formidabile la Mondialele de nataţie, găzduite de Budapesta.

Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) a oferit, astăzi, detalii privind ceremonia care se va organiza în cinstea lui Popovici, duminică, atunci când puştiul legitimat la Clubul Sportiv Dinamo va ajunge în ţară, alături de delegaţia României care a participat la Mondialele de nataţie.

Ce a anunţat Ministerul Tineretului şi Sportului?

*Un campion cu talentul şi anvergura lui David Popovici se naşte la câteva zeci sau chiar sute de ani. Avem şansa incredibilă ca el să fie român. Record după record, medalie după medalie, pare de neoprit şi este abia la început de carieră. 

*De la această ediţie a Campionatelor Mondiale, ne aduce două medalii de aur. Din 1973, de la americanul Jim Montgomery, niciun alt sportiv nu a mai reuşit asta. David al nostru, la doar 17 ani, este cel mai bun înotător al lumii la 100 şi la 200 metri liber. Scrie istorie pentru nataţia românească şi mondială. 

*Duminică, ora 21:05, „racheta României“ revine în ţară, alături de antrenorul principal, Adrian Rădulescu, şi de cel secund, Dragoş Luscan. Cu aceeaşi cursă, vine şi Robert Glinţă, un alt mare sportiv tricolor, finalist al probei de 100 metri spate de la CM Budapesta 2022, până la acest moment. 

*Eduard Novak, ministrul Sportului, alături de secretarii de stat Thomas Moldovan şi Flavius Sirop, dar şi de alţi reprezentanţi ai ministerului, va fi acolo, pentru a-i întâmpina şi a le transmite felicitările, încurajările şi respectul nostru în faţa acestor performanţe cu adevărat istorice. Primirea va avea loc la Salonul Oficial al Aeroportului „Henri Coandă“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite