CTP, dezamăgit: Cum a catalogat huiduielile la adresa lui Djokovici şi ce nu i-a plăcut la Nadal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CTP

Cristian Tudor Popescu a savurat din plin spectacolul sportiv de pe „Philippe Chatrier“. În schimb, la fel ca legendarul John McEnroe, a rămas cu un gust amar, când a văzut comportamentul publicului.

Cristian Tudor Popescu a fost criticat, nu o dată, pentru faptul că, atunci când e solicitat de presă, comentează subiecte din diferite domenii, inclusiv cele legate de tenis. Adevărul e însă că, în acest moment, textele de opinie semnate de reputatul comentator, după marile meciuri din circuitele ATP şi WTA, sunt printre cele mai citite.

Acum, după clasicul Nadal – Djokovici, care tocmai şi-a consumat episodul 59, cu victoria spaniolului, CTP a scris un text savuros, în rubrica sa săptămânală pentru Gazeta Sporturilor. Adevărul oferă câteva pasaje din acest text, cu precizarea că varianta integrală poate fi citită aici.

Ce a scris Cristian Tudor Popescu?

*La Roland Garros, jucând împotriva lui Rafa Nadal, Djoković a fost apăsat de antipatia mergând până la huo!, venită din tribune, care l-a însoţit în toate meciurile de la Paris.

*Nadal a jucat excepţional, uneori suprauman, cum îi e felul pe „Philipe Chatrier”, beneficiind însă şi de sprijinul neîncetat al publicului. Poate a contribuit la asta singura declaraţie făcută vreodată de spaniol care nu mi-a plăcut deloc, un soi de argumentum ad misericordiam, şantaj afectiv: „Poate e ultimul meci pe care îl joc la Roland Garros, aşa că aş vrea să fie programat ziua, nu seara”.

*Pe Djoković, în schimb, spectatorii l-au huiduit, copios şi nedrept, atât la intrarea pe teren, cât şi pentru un banal gest de frustrare – a lovit banda fileului cu racheta. 

*Învins, a părăsit arena fără să schiţeze un singur gest de salut către public.

*Întrebare: ce s-o fi petrecut, oare, cu imaginea lui Novak Djoković, din toamnă până în primăvară?

CITEŞTE ŞI:

Nadal, încântat: Ce a spus după un meci în care Djokovici a fost huiduit copios

Djokovici – Nadal, meci umbrit la început de nişte grobieni: Legendarul McEnroe, dezgustat VIDEO

Djokovici, întrebat despre huiduielile francezilor: Răspunsul realist oferit de Nole

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite