Djokovici, întrebat despre huiduielile francezilor: Răspunsul realist oferit de Nole

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Novak Djokovici, elegant chiar şi când a fost primit cu ostilitate
Novak Djokovici, elegant chiar şi când a fost primit cu ostilitate

Novak Djokovici (Serbia, 35 de ani, 1 ATP) a fost învins, în noaptea de marţi spre miercuri, în sferturile de la French Open. Alături de Rafael Nadal (Spania, 35 de ani, 5 ATP) a contribuit însă la un spectacol de mare calitate pe arena „Philippe Chatrier“. Dacă jucătorii au fost minunaţi, din păcate, nu acelaşi lucru se poate spune despre atmosfera din tribune.

Meciurile de tenis devin, treptat, un prilej pentru a auzi înjurături şi huiduieli. Vorbim despre o situaţie care, acum 10-20 de ani, ar fi fost de neconceput! 

Din păcate, astăzi, sportul-alb a fost „pătat“. De aceea, vedem, periodic, ieşirile unor indivizi precum Nick Kyrgios sau Alexander Zverev, iar ceea ce s-a întâmplat acum, la French Open, l-a scârbit şi pe legendarul John McEnroe, după cum Adevărul a scris aici. Şi atenţie: McEnroe, la rândul său, a fost un „băiat rău“ al tenisului, cât timp a jucat. Până şi el însă a rămas profund dezamăgit de huiduielile la adresa lui Djokovici din partea unor oameni care au adus comportamentul grobian, specific arenelor de fotbal, pe „Philippe Chatrier“.

Paradoxal, în această atmosferă urâtă, cel mai calm a rămas însuşi Novak Djokovici, ţinta fluierăturilor. Sârbul a acceptat situaţia, şi-a văzut de joc, iar la final a explicat că acest comportament a venit ca urmare a simpatiei francezilor pentru Rafael Nadal.

Ce a spus Novak Djokovici?

*N-am văzut probleme. Nu sunt surprins. Cred că mulţimea a contribuit foarte mult la revenirea lui Nadal din setul patru. Au fost 99,9% alături de el şi l-au ridicat în momentele cruciale. L-au ajutat să-şi găsească energia.

*Felicitări! A fost cel mai bun jucător în momentele importante. N-am început atât de bine, iar el a făcut-o. Am luat ceva avânt în setul doi, dar el a reuşit să-şi ducă jocul la un alt nivel la începuturile setului.

*Nadal a arătat de ce e un mare campion, fără îndoială a meritat victoria, felicitări lui şi echipei sale. Ştiu că aş fi putut juca mai bine, dar nu mi-am folosit şansele.

CITEŞTE ŞI:

CTP, dezamăgit: Cum a catalogat huiduielile la adresa lui Djokovici şi ce nu i-a plăcut la Nadal

Nadal, încântat: Ce a spus după un meci în care Djokovici a fost huiduit copios

Djokovici – Nadal, meci umbrit la început de nişte grobieni: Legendarul McEnroe, dezgustat VIDEO

Nadal, stelar: Rafa a făcut un meci fantastic în faţa lui Djokovici şi e la două victorii de un alt titlu, la French Open

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite