CFR, adversar incomod în preliminariile Ligii Campionilor: Clujenii, dezavantajaţi şi de program

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Şumudică va avea misiunea de a duce CFR în grupele unei competiţii europene
Marius Şumudică va avea misiunea de a duce CFR în grupele unei competiţii europene

Singura reprezentantă a României în „competiţia bogaţilor“ îşi va începe parcursul în noul sezon european cu o „dublă“ în care nimic nu e câştigat de dinainte.

CFR Cluj a fost cap de serie, în turul I preliminar al Ligii Campionilor, dar n-a dat de o echipă tocmai accesibilă, având în vedere că printre posibile adversare erau CS Fola (Luxemburg), Riga FC (Letonia) sau Hibernians FC (Malta).

În schimb, echipa antrenată de Marius Şumudică va întâlni Borac Banja Luka, campioana Bosniei din ultimul sezon. Meciurile se vor juca la 6-7 iulie (tur) şi 13-14 iulie (retur). UEFA va comunica datele exacte. Deocamdată, se ştie doar că CFR va găzdui prima manşă, ceea ce reprezintă un dezavantaj, pentru că returul, care poate stabili soarta calificării, va fi în Bosnia!

Borac Banja Luka a câştigat titlul în Bosnia, la două puncte de FK Sarajevo. Echipa e pregătită de Marko Maksimovici şi are un lot evaluat la doar 5,3 milioane de euro, fără niciun jucător cunoscut.

Dacă va trece de formaţia bosniacă, CFR Cluj va fi cap de serie şi în turul II preliminar al Ligii Campionilor, unde poate da de echipe precum Slovan Bratislava (Slovacia), Dinamo Tbilisi (Georgia), Alashkert (Armenia) sau Omonia Nicosia (Cipru).

Celelalte echipe româneşti calificate în competiţiile UEFA, FCSB, Craiova şi Sepsi, îşi vor afla, mâine, adversarele din turul II preliminar al Conference League.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite