CE gimnastică feminină: Larisa Iordache, medalie de aur la bârnă şi argint la sărituri

CE gimnastică feminină: Larisa Iordache, medalie de aur la bârnă şi argint la sărituri

Gimnasta Larisa Iordache a câştigat, duminică, medalia de aur în finală la bârnă şi pe cea de argint la sărituri, la Campionatul European de la Mersin. Silviana Sfiringu, argint la bârnă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Rezultatele obţinute de gimnastele noastre în primele trei finale pe aparate sunt:
 
Sărituri: Larisa Iordache - medalie de argint (media 13.875), Ioana Stănciulescu -  locul 5 (13.575);
 
Parelele: Larisa Iordache - locul 4 (13.250);
 
Bârnă: Larisa Iordache - medalie de aur (14.000), Silviana Sfiringu - medalie de argint (13.800).
 
În ultima finală a competiţiei, la sol, România va fi reprezentată tot de Larisa Iordache, împreună cu Antonia Duţă.
 
Larisa Iordache a revenit într-o mare competiţie după trei ani de pauză, în care a suferit trei intervenţii chirurgicale.
 
Pe echipe, România a obţinut medalia de argint.
 
Tot duminică, în finalele pe aparate la junioare, Ana Bărbosu a obţinut aurul în toate cele patru probe, iar Andreea Preda a încheiat cu bronz la bârnă şi Maria Ceplinschi cu argint la sol. Junioarele mai au aur pe echipe, iar Ana Bărbosu aur la invididual-compus, alături de argintul Mariei Ceplinschi în aceeaşi probă. România a cucerit după 28 de ani aurul pe echipe la junioare, iar aurul în toate probele la un Campionat European reprezintă un nou record pentru România, la junioare şi senioare. Junioarele au obţinut 9 medalii în total.
 
La cea de-a 33-a ediţie a CE, de la Mersin, care se încheie duminică, au luat startul gimnaste din doar 14 naţiuni, iar între marile absente, care au renunţat la participare în principal din motive pandemice, se numără Rusia, Franţa, Marea Britanie, Italia sau Olanda.
 
La Mersin a avut loc şi Campionatul European masculin, încheiat în 13 decembrie, şi la care România a bifat o singură medalie - aur la juniori (sărituri).
 
În concursul seniorilor pe echipe, România nu a mai luat medalii din 2012, la masculin, respectiv din 2014, la feminin, atunci când câştiga aurul continental.
 
În 2018, la ultima ediţie, concursul feminin pe echipe a fost câştigat de Rusia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările