„Bombă“ în preliminariile CM 2022: Spania, împiedicată acasă! Ungurii, meci sufocant la Budapesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alvaro Morata (Spania)
Alvaro Morata (Spania)

În primul lor partidă după ce au umilit Germania, scor 6-0, în grupele Ligii Naţiunilor, ibericii au înregistrat un rezultat dezolant, acasă, în compania unei naţionale pe care, în mod normal, ar fi trebuit să o învingă, fără probleme.

Când s-a tras la sorţi grupa B, cu Spania, Suedia, Grecia, Georgia şi Kosovo, mulţi au fost convinşi că ibericii se vor califica la pas din această serie, urmând să câştige, fără emoţii, locul 1.

Deocamdată însă, după prima etapă, realitatea de pe teren a arătat altceva. La Granada, Spania a remizat cu Grecia, scor 1-1 (Morata 33 / Bakasetas 56-penalty). Astfel, după nouă meciuri câştigate la rând pe teren propriu, spaniolii au ratat victoria. Ultima partidă în care Spania nu învinsese acasă era cea cu Anglia, în octombrie 2018, în Liga Naţiunilor. Atunci, la Sevilla, englezii s-au impus cu 3-2.

Dacă Spania a irosit două puncte acasă, în schimb, Suedia a celebrat revenirea lui Zlatan Ibrahimovici la echipa naţională, după o pauză de cinci ani, cu o victorie pe teren propriu. La Stockholm, gazdele au învins Georgia, scor 1-0 (Claesson 35). Bineînţeles, Ibrahimovici şi-a adus contribuţia la gol, pasând decisiv. Fotbalistul legitimat la AC Milan a jucat 84 de minute şi a încasat un „galben“, în minutul 53.

Thriller pe „Puskas Arena“

Unul dintre cele mai spectaculoase meciuri ale serii s-a disputat la Budapesta, pe „Puskas Arena“. Aici, Ungaria şi Polonia au fost implicate într-un thriller cu şase goluri!

Maghiarii au condus cu 2-0 (Sallai 6, Szalai 52), dar Polonia a egalat în două minute: Piatek (60) şi Jozwiak (61). Orban a readus Ungaria în avantaj, în minutul 78, dar Lewandowski a salvat Polonia de la eşec, cu golul său din minutul 82. Ungaria a încheiat partida în zece oameni, după ce Fiola a luat al doilea „galben“ (8, 90+4).

Preliminarii CM 2022, joi, prima etapă

Grupa B

Spania - Grecia 1-1

Suedia - Georgia 1-0

Grupa C

Bulgaria - Elveţia 1-3

Italia - Irlanda de Nord 2-0

Grupa F

Israel - Danemarca 0-2

Moldova - Insulele Feroe 1-1

Scoţia - Austria 2-2

Grupa I

Andorra - Albania 0-1

Anglia - San Marino 5-0

Ungaria - Polonia 3-3

Grupa J

România - Macedonia de Nord 3-2

Germania - Islanda 3-0

Liechtenstein - Armenia 0-1

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite