Banii înainte de sănătate: Răspunsul şocant al omului care conduce fotbalul european

Banii înainte de sănătate: Răspunsul şocant al omului care conduce fotbalul european

Aleksander Čeferin, preşedinte UEFA

Când se spune că banii fac lumea să se învârtă, din păcate, nu e nicio exagerare. Chiar aşa stau lucrurile. Iar în numele profitului se calcă pe cadavre. În toate domeniile.

După un sezon sufocant în fotbalul european, cu meciuri din 3 în 3 zile, de multe ori, pentru jucătorii care evoluează la nivel înalt, la formaţiile fruntaşe din primele cinci campionate, UEFA a „reuşit“ să vină cu o idee şocantă, care a şi fost pusă în practică!
 
Sezonul 2022-2023 din Liga Naţiunilor, o competiţie pe care Jurgen Klopp a catalogat-o ca fiind cea mai „inutilă inventată vreodată“, a programat patru meciuri, în 11 zile, la începutul lunii iunie! Asta într-un an în care, între 18 noiembrie şi 21 decembrie, se va juca şi un Mondial! Iar ce pregăteşte FIFA va încărca şi mai mult calendarul internaţional: începând din 2026, Mondialul va avea 48 de echipe, faţă de 32, câte sunt în formatul actual.
 
Această politică a celor două foruri internaţionale, care dau dovadă de o lipsă totală de preocupare pentru sănătatea jucătorilor, a declanşat un val de critici, atât din partea fotbaliştilor, cât şi antrenorilor. Degeaba însă! Preşedintele UEFA, slovenul Aleksander Čeferin (54 de ani), avocat de meserie, a oferit, astăzi, un răspuns şocant într-un interviu pentru Daily Mail.
 
Ce a spus Aleksander Čeferin?
 
*E uşor să ataci mereu UEFA şi FIFA. Discursul e simplu: dacă joci mai puţin, iei mai puţini bani. Cei care ar trebui să se plângă cu adevărat sunt muncitorii din fabrici care câştigă 1.000 de euro pe lună.

Liga B a Naţiunilor, grupa a 3-a, etapa a 4-a
 
Clasament
1. Bosnia 4 2 2 0 6-4 8
2. Muntenegru 4 2 1 1 6-3 7
3. Finlanda 4 1 1 2 5-5 4
4. România 4 1 0 3 1-6 3
 
Locul 1 promovează în Liga A, iar locul 4 retrogradează în Liga C.
 
 
România, în Liga Naţiunilor, ediţia 2022-2023
 
*4 iunie (Stadion Gradski, Podgorica): Muntenegru – România 2-0
 
*7 iunie (Stadion Bilino Polje, Zenica): Bosnia – România 1-0
 
*11 iunie (Stadion Giuleşti): România – Finlanda 1-0
 
*14 iunie (Stadion Giuleşti): România – Muntenegru 0-3
 
*23 septembrie: Finlanda – România
 
*26 septembrie: România – Bosnia
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările