Alibec şi Enache, cele mai aberante declaraţii ale serii: „Sporting era o echipă de bătut!“. Toate reacţiile de după meci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Portughezii le-au dat cu terenul în cap roş-albaştrilor însă, din păcate, unii dintre elevii lui Dică n-au înţeles nimic din meci şi mai grav e că n-au realizat că s-au umplut de penibil.

Aşa cum a fost cazul lui Gabi Enache, „capăt de linie“ la mai toate acţiunile în care balonul a ajuns la el! După meci, jucătorul adus de la Astra Giurgiu a mai avut şi tupeul de a-i „taxa“ pe suporterii care au fost exasperaţi de gafele sale.

„Adevărul“ vă prezintă mai jos reacţiile de după FCSB - Sporting Lisabona la microfonul Sport.ro şi Digi Sport.

Ce s-a spus?

Gabi Enache (fundaş FCSB): Nu-i mai bag în seamă pe contestatari, eu trebuie să-mi văd de treaba mea. Sunt o grămadă de persoane care n-au ce face acasă şi vin să-l înjure pe Enache. E foarte drastic scorul, dar asta e. Noi am intrat motivaţi, am crezut în calificare. Acum trebuie să luăm titlul şi avem un joc bun în Liga Europa. Au venit şi jucători noi, sper ca ei să se acomodeze şi să ne ajute. Noi vom demonstra că suntem caractere, că ne dăm viaţa pe teren.

Denis Alibec (atacant FCSB): Sporting era o echipă de bătut. Părerea mea e că ne-am bătut singuri. Am făcut nişte greşeli. Astea ne-au costat. Au mai multă experienţă decât noi şi s-a văzut. Probabil, dacă erau Pintilii şi Bălaşa era altceva. A fost 1-1 la pauză, eram în cărţi, dar să iei patru goluri în a doua repriză cred că e un pic cam mult. Cred că ne-au lipsit curajul şi atitudinea. Nu ştiu de ce s-a întâmplat asta. Am pierdut ruşinos şi mergem în Liga Europa. Le cerem scuze fanilor care au venit în această seară.

Felipe Teixeira (mijlocaş FCSB): Am făcut o primă repriză bună şi am reuşit să egalăm repede după ce am fost conduşi. Apoi, în repriza secundă, am încercat să evoluăm mai ofensiv, dar Sporting a marcat golurile doi şi trei pe contraatac şi, practic, totul s-a încheiat atunci. Acum trebuie să muncim şi să ne prezentăm cât mai bine în Liga Europa. Sporting ne-a fost clar superioară şi le urez mult noroc în Liga Campionilor. Sporting e o echipă foarte puternică şi a arătat asta în ultimele două meciuri, cu Guimaraes şi aici, la Bucureşti. Va fi un campionat foarte complicat în Portugalia, dar le urez mult succes şi sper să-l câştige.

Nicolae Dică (antrenor FCSB): Diferenţa au făcut-o jucătorii de valoare de la Sporting. S-a văzut că nouă ne-au lipsit jucători importanţi. Sporting e o echipă valoroasă, are jucători de mare valoare. Sunt convins că se va putea lupta cu Porto şi Benfica la titlu în acest sezon.

La pauză le-am spus jucătorilor că ne putem califica. Era 1-1, voiam o echipă scurtă, agresivă. Consider că am intrat bine în partidă după pauză, am controlat jocul. Pe acest fond, a venit golul lor de 2-1. Apoi, ne-au prins pe contre şi s-a terminat cu speranţele la calificare. Din păcate, le-am oferit acele contraatacuri, ştiam că au jucători buni pe benzi, şi-au făcut jocul şi, practic, acolo s-a terminat.

Lucrul pozitiv e că jucăm în grupele Ligii Europa. Mă bucur că timp de 60 de minute am jucat de la egal la egal cu Sporting, dar clar e o echipă mai valoroasă decât noi. Nu prea au avut ocazii, dar le-am dat acele contraatacuri şi asta a fost. Cu toţii suntem dezamăgiţi, pentru că nu ştii când te mai întâlneşti cu asemenea şanse. Trebuie să trecem peste acest rezultat şi să ne axăm pe campionat. Băieţii trebuie să fie cu moralul sus.

Eu sunt mulţumit de randamentul lui Enache. Pe partea ofensivă, el a reuşit să dea foarte multe centrări. Nu înţeleg de ce e criticat.

Jorge Jesus (antrenor Sporting Lisabona): Obiectivul nostru cel mai mare era să intrăm în faza grupelor. După 0-0 în tur, am crezut cu tărie în calificare, ştiam care e valoarea noastră. Bine, nu mă aşteptam la 5-1, dar credeam cu tărie că vom ajunge în grupele Ligii. Felicitări jucătorilor mei, au demonstrat că merită să joace în Liga Campionilor.

Alibec e un jucător foarte bun, Teixeira şi Budescu la fel, mai ales la lovituri libere, dar n-au avut puterea de a câştiga un astfel de joc eliminatoriu.

Ne-am dorit să fim printre cei mai buni, acum trebuie să ne bucurăm de fotbal şi de competiţia în care vom juca. Dar trebuie să fim realişti, să te gândeşti la un obiectiv de top în Ligă e greu. Pentru că sunt doar 4-5 echipe care pot câştiga competiţia. Dar asta nu înseamnă că ne predăm de la început. Mergem să luptăm şi să încercăm să ajungem cât mai departe, ar fi frumos să ieşim din grupe.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite