EXCLUSIV Avertismentul lui Boloni: „Prea mare gălăgie după remiza cu Sporting!“. Mesaj dur pentru Alibec

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tehnicianul de 64 de ani simte că există un val prea mare de entuziasm după Sporting – FCSB, scor 0-0. El e convins că urmează un retur mult mai greu la Bucureşti.

Revenit în iarbă după un an de pauză, Ladislau Boloni a avut un start de campionat decent în Belgia, înregistrând o victorie, o remiză şi o înfrângere cu nou-promovata Antwerp. Fost antrenor cu rezultate remarcabile la Sporting şi o figură emblematică pentru Steaua, Loţi a văzut doar ultima parte a meciului de la Lisabona şi şi-a împărtăşit impresiile pentru „Adevărul“.

„Adevărul“: A fost Sporting sub aşteptări sau FCSB prea bună?

Ladislau Boloni: Eu am văzut meciul doar cu câteva minute înainte ca Pintilii să fie eliminat. Mi s-a părut că în faza respectivă, s-a dat un cartonaş inutil. Nu era un fault de galben. Per ansamblu, Dumnezeu a fost cu Steaua din ce am văzut în ultimele minute. Meci nul afară e un rezultat pozitiv, dar un 1-1 ar fi fost mai bun.

Returul va fi mai greu?

Sigur că da! Din păcate, am văzut că se vorbeşte prea mult după acest egal. Prea mare gălăgie! Cineva a spus ceva de genul: le-am dat peste nas. Mă deranjează o astfel de atitudine.

Alibec a dat declaraţia respectivă...

Păi, cu asta se ocupă Alibec?! Îmi permit să le dau un sfat celor de la Steaua: le-aş spune să vorbească mai puţin. De ce? Fiindcă vorbind mult, există şanse să vorbească prostii!

Nu prea îl aveţi pe Alibec la inimă. L-aţi criticat şi după Euro 2016...

Păi, e acelaşi jucător?

Nu pot să cred că nu ştiaţi asta...

Habar n-aveam! Dar nu asta e problema. El ar trebui să-şi vadă de joc, în loc să vorbească de datul peste nas. Prea mare gălăgie după un 0-0! Am mai văzut o declaraţie, dar zău că nu ştiu de cine a fost dată, că Steaua redevine ce a fost. Aoleu! Ce tupeu! Deocamdată, Steaua e la ani-lumină distanţă de ce a fost! Voi, cei din ţară, sunteţi entuziasmaţi de Alibec, dar eu am alte standarde, după ce l-am văzut pe Lăcătuş, pe Majearu. Poate că şi eu aveam alte standarde, dacă trăiam în România. Dar mie îmi place să ţin ştacheta sus...

Credeţi în calificarea Stelei în retur?

Am spus încă dinaintea meciului tur că Steaua se poate califica. Nu pentru că ar fi mai bună decât Sporting, că nu e, ci pentru că are această cultură, această tradiţie care îi permite să surprindă. Trebuie să fie însă umilă şi cu picioarele pe pământ pentru manşa secundă.

Va fi un stadion plin pe „Arena Naţională“...

Eu cred că atmosfera va favoriza echipa mai mare, adică Sporting. Mi-ar fi plăcut ca returul să se joace pe Ghencea. Presiunea pusă acolo de 30.000 de oameni ar fi fost mai mare decât cea creată de 50.000 de oameni pe „Arena Naţională“. Iar asta pentru simplul motiv că în Ghencea tribunele sunt mai aproape de teren. Una peste alta însă, calificarea va fi decisă pe teren de jucători.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite