Şumudică face prăpăd, la Cluj: L-a dat afară pe Chipciu, jucătorul care i-a salvat postul. Motivul „rupturii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sumudica

La o lună şi jumătate după ce a fost instalat pe banca formaţiei din Gruia, tehnicianul de 50 de ani a ajuns deja la al doilea fotbalist „cu greutate“ pe care l-a trimis „la plimbare“.

Marius Şumudică a făcut un anunţ-bombă, cu 24 de ore înaintea unui meci crucial, cu Young Boys, în turul III preliminar al Ligii Campionilor. Marţi seară, de la ora 21.00 (Prima TV), campioana României va primi vizita formaţiei elveţiene, în prima manşă a acestei „duble“.

Iar în lotul CFR-ului nu se va mai regăsi mijlocaşul Alex Chipciu (32 de ani), care a fost pus pe liber de campioana Ligii I. Potrivit Look Sport, un incident petrecut la antrenamentul de astăzi i-a fost „fatal“ fostului internaţional. Concret, lovit cu o minge în faţă de portarul Otto Hindrich, Chipciu ar fi reacţionat violent. Drept urmare, a fost dat afară din lot de Şumudică. Care a făcut o a doua „victimă“ la CFR, după ce acum câteva săptămâni l-a pus pe liber şi pe atacantul Mario Rondon. Acesta a ajuns, între timp, la Radomiak Radom, nou promovată în prima ligă din Polonia.

Vestea excluderii lui Chipciu din lot a fost confirmată de Marius Şumudică, în conferinţa de dinaintea meciului cu Young Boys. 

Ce a spus Marius Şumudică?

*Chipciu a spus că e foarte nervos şi nu poate continua antrenamentul. Din momentul acela, pentru mine a fost următorul pas să anunţ conducerea clubului să fie scos de pe lista UEFA şi să nu mai continue în acest grup, pentru că n-am nevoie de astfel de jucători. 

*El a ales drumul, singur. Nu stau să fac un caz Chipciu acum, e un jucător valoros, pe care eu l-am băgat, de când am venit. A marcat un gol care ne-a calificat, nu cred că trebuia să aibă atitudinea asta. 

*Până în momentul de faţă, mă aşteptam la nişte scuze, dacă ar fi vrut să facă un pas de reconciliere. Nu le-am primit, de fapt, nici nu trebuia să mi le ceară mie, trebuia să le ceară grupului. 

*Drumurile noastre se despart, din momentul de faţă Chipciu nu mai face parte din lotul CFR-ului. Asta e decizia strict a antrenorului Şumudică.

A calificat echipa în turul II preliminar al Ligii Campionilor

Alex Chipciu a fost adus în Gruia, la cererea fostului antrenor, Dan Petrescu. În ianuarie 2020, el a semnat din postura de fotbalist liber, după plecarea de la Anderlecht. La CFR, a adunat 55 de meciuri, trei goluri şi cinci pase decisive, în 2.996 de minute de joc.

În acest sezon, la data de 13 iulie, Chipciu a marcat golul calificării pentru CFR Cluj, în returul cu Borac Banja Luka (Bosnia), în turul I preliminar al Ligii Campionilor. Acel gol a făcut ca CFR să piardă „doar“ cu 1-2 returul (învinsese, acasă, cu 3-1) şi să meargă în faza următoare, unde a trecut de Lincoln Red Imps (Gibraltar). Fără acel gol al lui Chipciu, returul cu Borac Banja Luka ar fi ajuns la loviturile de departajare şi, în caz de eliminare, foarte probabil, aventura lui Şumudică pe banca CFR-ului s-ar fi încheiat prematur.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite