VIDEO Cosmonautul Dumitru Prunariu, în centrul unui miniserial animat online

VIDEO Cosmonautul Dumitru Prunariu, în centrul unui miniserial animat online

FOTO; Arhivă

Proiect inedit lansat de un atelier de animaţie autohton. ”Animation Worksheep” a lansat o serie de 12 scurtmetraje de animaţie despre momentele importante din viaţa lui Dumitru Prunariu, singurul român care a zburat vreodată în spaţiul cosmic.

Ştiri pe aceeaşi temă

Până acum, pe pagina de YouTube a Animation Worksheep a fost lansat primul din cele 12 episoade, arată paginademedia.ro.
 
Primul episod din serie se numeşte „Sputnik & Gagarin” şi este dedicat momentelor declanşatoare de fantezie din copilăria şi adolescenţa lui Dumitru Prunariu, născut în anul 1952, în Braşov. Primul dintre acestea, lansarea primului satelit artificial al Pământului, botezat Sputnik 1, are loc pe când Dumitru avea doar cinci ani.
 
Patru ani mai târziu, în jurul orei 9 dimineaţa, cosmonautul sovietic Iuri Alexeevici Gagarin devenea primul om care zbura în spaţiul cosmic, un prim pas din proiectul spaţial ambiţios al URSS, numit Vostok.
 
La 14 mai 1981, pe când avea 29 de ani, Dumitru Prunariu devenea primul român care zburase vreodată în spaţiul cosmic, şi avea să rămână şi singurul. A participat la misiunea Soiuz 40 din cadrul programului spaţial „Intercosmos” şi a petrecut în spaţiu 7 zile, 20 de ore şi 42 de minute.
 
Seria de animaţii scurte, care îl are în centru pe Dumitru Prunariu, fost iniţiată în cadrul celei de-a unsprezecea ediţii ale atelierului Animation Worksheep, care a avut loc între 31 august – 22 septembrie 2018, la Centrul Internaţional de Cercetare şi Educaţie în Tehnologii Inovativ Creative – CINETic.

 O echipă formată din 13 tineri animatori, sub îndrumarea trainerilor Dan Panaitescu, Ion Aramă, Radu Pop şi Vlad Ilicevici, au pus bazele acestui proiect la care au continuat să lucreze Ion Aramă şi Radu Pop, până în prezent.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: