Studiu: Doza a treia de vaccin oferă o protecţie de până la 75% împotriva formei uşoare de COVID provocată de varianta Omicron

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

A treia doză de vaccin împotriva noului coronavirus (doza booster) oferă o protecţie de 70-75% împotriva formei uşoare de COVID provocate de varianta Omicron, a anunţat vineri Agenţia de securitate sanitară din Marea Britanie.

În analiza efectuată pe 581 de persoane infectate cu varianta Omicron, schema iniţială de două doze de vaccin Pfizer sau AstraZeneca a relevat niveluri mult mai reduse ale protecţiei împotriva infecţiei simptomatice, în comparaţie cu protecţia oferită împotriva variantei Delta. 

„Deşi două doze de vaccin pot oferi în continuare o protecţie împotriva formei grave a bolii cauzate de varianta Omicron, este clar, conform acestor date preliminare, că protecţia este ameliorată cu o a treia doză de vaccin”, a declarat directorul general al Pfizer, Albert Bourla. Pfizer şi BioNTech au în plan să realizeze până la sfârşitul lunii martie un vaccin adaptat acestei noi variante.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite