Sorina Pintea: „Nu se impune nicio modificare în ordinul MS privind persoanele surde sau hipoacuzice”

Sorina Pintea: „Nu se impune nicio modificare în ordinul MS privind persoanele surde sau hipoacuzice”

FOTO Adevarul

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, spune că nu se impune modificarea ordinului MS din 2010 privind persoanele cu deficienţe de auz şi va trimite precizări către direcţiile de sănătate publică privind modul de întocmire de către spitale a fişelor medicale necesare pentru persoanele surde şi hipoacuzice în obţinerea sau reînnoirea permiselor de conducere categoria B.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit deputatului PNL, Adriana Săftoiu, întâlnirea cu ministrul Sorina Pintea a venit în urma mai multor sesizări primite de la persoane surde sau hipoacuzice cu drept de a avea permis de conducere categoria B. 
 
Aceste persoane solicită ca, pentru permisul de conducere categoria B, la examenul ORL să nu li se dea, în baza surdităţii sau a hipoacuziei, inapt sau apt în fişa medicală.
 
„Asta este problema - că în momentul de faţă un medic ORL poate să spună că o persoană surdă este aptă sau inaptă. Şi ei asta cer: să nu se mai dea acest calificativ. De ce? Pentru că în momentul de faţă la nivel mondial, pe cercetări dovedite ştiinţific, s-a dovedit să surditatea nu este o problemă la condus. (...) În baza acestei constatări, Ministerul de Interne va obliga acel conducător auto să îşi modifice oglinzile retrovizoare. De asta medicul ORL trebuie să scrie - da, este surd, da, mai aude în parametrii 60-70-80. Deci, ce trebuie să faci tu? Să modifici oglinda retrovizoare. (...) În baza unei adrese date de dr. Sarafoleanu, unele judeţe interpretează ordinul şi spun ca eşti surd?”, a spus Adriana Săftoiu, potrivit Agerpres. 
 
Sursa citată mai arată că au fost probleme semnalate în judeţul Argeş. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările