Salvaţi Copiii avertizează asupra riscurilor la care sunt supuşi copiii ucraineni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Salvaţi Copiii România avertizează asupra riscurilor la care sunt supuşi copiii refugiaţi din Ucraina, inclusiv traficul de persoane.

De la declanşarea războiului, Salvaţi Copiii a oferit asistenţă umanitară la 4.442 de copii ucraineni şi 3.775 de adulţi - femei, vârstnici, bărbaţi cu derogare medicală, familii extinse. De asemenea, au fost dezvoltate servicii de asistenţă psiho-emoţională pentru copiii nevoiţi să-şi abandoneze casa, potrivit unui comunicat al acestei organizaţii.

Echipele Salvaţi Copiii aflate pe teren, la punctele de frontieră şi în centrele de refugiaţi numără 45 de specialişti (coordonatori, psihologi, educatori, asistenţi sociali) şi 56 de voluntari, unii dintre ei vorbitori de limbă ucraineană.

„Nevoile acute rămân cele legate de asistenţa umanitară rapidă, de informaţii şi de suport emoţional, atât la frontieră, cât şi în centrele în care sunt cazaţi. De asemenea, o vulnerabilitate specială o au copiii care provin din sistemul de protecţie a copilului din Ucraina", au atras atenţia reprezentanţii organizaţiei.

Aceştia au subliniat şi că cele două tabere pentru refugiaţi din Siret şi Rădăuţi, Salvaţi Copiii este singurul ONG care are are acces şi desfăşoară activităţi pentru copiii.

Copiii care s-au refugiat din Ucraina au primit la punctele de frontieră alimente de bază, produse de igienă, îmbrăcăminte, încălţăminte, pampers, suzete, biberoane, cărucioare, port-bebeuri, termosuri cu apă caldă, jucării, pături şi alte produse, iar mamele - cartele telefonice oferite gratuit de companiile de telefonie mobilă, suport emoţional, traducere şi consiliere informaţională despre procedura de azil, mijloace de călătorie, spitale, harta şi adresele centrelor pentru solicitanţii de azil etc.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite